«Der valmuene vokser»-forfatter Kristin Harmel med mektig fortelling satt til fransk vingård under krigen

SkjønnlitteraturUnderholdningsromaner«Der valmuene vokser»-forfatter Kristin Harmel med mektig fortelling satt til fransk vingård under krigen

Forfatteren bak den internasjonale bestselgeren «Der valmuene vokser» er tilbake med dypt rørende «Vingårdens hemmelighet» hvor handlingen er satt til champagnedistriktene i Nord-Frankrike under andre verdenskrig.

Estimert lesetid 2min
Kvinne holder boka "Vingårdens hemmelighet" av Kristin Harmel
Kristin Harmel er kjent for å skrive triste historier som samtidig er utrolig vakre. «Vingårdens hemmelighet» er intet unntak. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Har du ikke hørt om Kristin Harmel, bør du merke deg navnet med en gang. Hun har tidligere utgitt fire bøker på norsk som alle har berørt mange leseres hjerter. Vingårdens hemmelighet er hennes femte.

Å spinne vakre historier ut av et materiale der mange av oss bare ser nød og lidelse, er blitt et kjennetegn på forfatterskapet hennes. Hun er også kjent for å skrive frem levende romankarakterer som man blir oppriktig glad i, og sterke menneskeskjebner som setter dype spor i leseren.

Kjøp Vingårdens hemmelighet som e-bok her

Champagne, hemmeligheter og løgner

Kristin Harmel har satt handlingen i Vingårdens hemmelighet til både Champagne under utbruddet av andre verdenskrig, og til nåtidens New York.

Champagne, 1940:

Inès har nettopp giftet seg med Michel, eier av et velrennomert champagnehus, da tyskerne invaderer Frankrike. Michel begynner å skjule våpen for motstandsbevegelsen, og Inès går i konstant frykt for at de vil bli avslørt. For Céline, den halvt jødiske hustruen til Chauveaus chef de cave, er risikoen enda større – det går allerede rykter om at jøder blir transportert østover til en ubeskrivelig skjebne.

I et desperat forsøk på å gjøre hverdagen litt lysere, blir Céline uforsiktig. Samtidig gjør Inès en fatal feil ovenfor en nazi-kollaboratør. Dermed setter de ikke bare livene til sine elskede på spill – men også fremtiden til vingården de begge elsker så høyt.

New York, 2019:

Liv Kent har akkurat mistet alt hun eier da hennes franske bestemor uanmeldt dukker opp. Hun inviterer Liv med seg til Frankrike, nærmere bestemt vingården Maison Chauveau, og tar ikke et nei for et nei. Liv er skeptisk, men oppdager snart at hennes egen redning kan ligge i nettopp denne vingården.

Kjærlighet og svik, tilgivelse og befrielse kombinert i en mektig fortelling … fantastisk!

Pam Jenoff, bestselgende forfatter av «Stjerner over Paris»

Utgitt i 15 land

Kristin Harmel er journalist og forfatter, bosatt i Orlando i USA. Vingårdens hemmelighet hennes femte bok på norsk, etter Så lenge det er stjerner på himmelen (2013), Livet som var ment for deg (2016), Når vi møtes igjen (2017) og Der valmuene vokser (2018). Bøkene hennes er utgitt i 15 land.