Ti på topp: Høstens beste feelgood-bøker i pocket

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerTi på topp: Høstens beste feelgood-bøker i pocket

Finn frem pledd og tekopp og gjør deg klar for høstens beste feelgood-bøker i pocket. Vi har samlet vår ti på topp-liste.

Estimert lesetid 8min
Vi har samlet høstens beste feelgood-bøker i pocket – perfekt for både ferie og hjemmekos. (Illustrasjon: Redaksjonen)

Har du ennå ikke lest Lucinda Rileys femte bok om de syv søstre, hovedboken i Reese Witherspoons bokklubb eller fjorårets bestselger fra Renita D’Silva? Fortvil ikke! Vi har samlet høstens beste pocketutgivelser med historier å drømme seg bort i. Her er vår ti på topp-liste med feelgood-bøker.

1. Lucinda Riley, Månesøsteren

Månesøsteren er den femte boka i Lucinda Rileys serie om De syv søstre, som i flere år har herjet bestselgerlistene. Nå er boka ute i pocket!

I Månesøsteren er det Tiggy som skal finne tilbake til sine røtter. Idet vi møter henne befinner hun seg i det skotske høylandet, der hun har fått drømmejobben. Hun skal ta seg av dyrene på den store og isolerte eiendommen Kinnaird, som drives av den gåtefulle Charlie Kinnaird.

På Kinnaird treffer Tiggy Chilly, en eldre sigøyner som forteller henne at hun har en sjette sans som er nedarvet fra hennes forfedre – og at det er forutbestemt at han er den som skal lede henne tilbake til røttene i Andalusia i Spania.

2. Chanel Cleeton, Neste år i Havana

Chanel Cleetons bok med handling fra Cuba har fascinert både anmeldere og lesere, og skuespiller Reese Witherspoon valgte den som hovedbok i bokklubben sin, med følgende begrunnelse: «En vakker roman full av forbudte følelser, familiehemmeligheter og heltemot».

Nitten år gamle Elisa Perez tilhører sosieteten på Cuba på slutten av 50-tallet. Det innebærer at hun i stor grad er skjermet for landets voksende politiske opprør, helt til hun innleder et hemmelig forhold til en lidenskapelig revolusjonær. Mange år senere vokser barnebarnet Marisol Ferrera opp i Miami med romantiske fortellinger om Cuba fra bestemoren.

Elisas siste ønske var at barnebarnet skulle strø asken hennes i det landet hun elsket så høyt. Når Marisol kommer til Havanna, opplever hun store kontraster i det vakre, men politisk ustabile landet. Og etter hvert som familiens historie kommer for en dag, forstår hun hva mot og tapperhet betyr.

3. Tracy Rees, Kjæreste Blue

Fra bestselgerforfatteren som skrev Mysteriet Amy Snow (også ute i pocket), kommer Kjæreste Blue, en medrivende og mektig kjærlighetsfortelling fra 1920-tallet, om en heltinne ulik alle andre.

Jeg slukte Mysteriet Amy Snow som en sulten ulv og var trollbundet helt til siste side. Tracy Rees er en fantastisk ny stemme innen historisk drama. […] En livlig, sympatisk heltinne, et spennende og vakkert språk og et mysterium å avdekke … Hva mer kan en leser ønske seg?

Lucinda Riley om Mysteriet Amy Snow

Blue lever et sorgløst liv i London, fylt til randen av luksus og selskapeligheter. Da hun fyller tjueen år, holder faren en stor fest for henne. Sent på kvelden løfter han glasset i en skål for sin datter, og sier noe som skal sjokkere alle gjestene. Som fra et gammelt prinsesseeventyr annonserer han at den mannen som skriver det beste kjærlighetsbrevet, skal få gifte seg med hans datter. Brevet skal være anonymt, og Blue må selv kåre en vinner innen det har gått ett år. Blue blir rystet og opprørt, og i et anfall av trass legger hun sine egne planer…

4. Lori Nelson Spielman, Bortenfor stjernene

Liker du Jojo Moyes? Da vil du elske Lori Nelson Spielman!

Erika har alt: en lysende karriere som eiendomsmegler og to vakre døtre. Livet leker helt til datteren Kristen omkommer i en togulykke. Erika sliter med skyldfølelse, for det var meningen at hun skulle kjøre begge døtrene til college den dagen. I stedet prioriterte hun en viktig kunde.

Så får Erika en mystisk e-post: «Finn den biten som mangler». Setningen er hentet fra en sitatbok hun i sin tid laget til hver av døtrene og som inneholder kloke ord fra hennes egen mor og bestemor. Kan det være at beskjeden kommer fra Kristen, og at hun likevel overlevde togulykken?

5. Poppy Alexander, 25 dager til jul

Varmhjertet, sjarmerende og med ørlite grann magi – den perfekte julebok!

Kate Potter likte vanligvis julen. For bare noen få år siden ville hun ha pakket inn julegavene i september og startet julebaksten i november, mens hun telte dagene til jul. Men så ble alt plutselig annerledes. For det var før Kates ektemann dro ut i krigstjeneste og ikke kom hjem igjen. Nå hater hun desember.

Hun er ensom, og sønnen Jack trenger en jul han kan huske. Kate behøver et julemirakel, og hvis det ikke er et på vei, må hun skape sitt eget. Dermed er det klart for nedtelling til tidenes beste jul. Hun har planlagt alt, men man kan ikke planlegge for det uventede …

6. Ann O’Loghlin, Minneteppet

Connie Carter har mistet alt og alle hun holdt kjær. Når hun forlater hjemmet sitt i New York og flytter til et forfallent herskapshus i Irland, håper hun å finne svar på hvorfor ektemannen gjorde det grusomme han gjorde. Og hvorfor pløyde han alle pengene deres inn i det falleferdige Ludlow Hall før han døde – uten å fortelle henne det?

I begynnelsen forsøker Connie å unngå landsbyboerne, helt til hun blir presentert for Ludlow-fruene, en syforening som trenger et fast sted å møtes. Når Ludlow-fruene syr minnetepper for å huske dem de har elsket og mistet, kommer også hemmelighetene fra fortiden til overflaten.

7. Renita D’Silva, En modig datter

Bestselgeren En modig datter skildrer tre kvinners liv i India. Fortid og nåtid veves sammen når Kavya forlater et feilende forhold og en karriere i fritt fall i storbyen Mumbai, og drar tilbake til hjembyen.

1929: Når et lidenskapelig – og upassende – kjærlighetsforhold blir avslørt, velger Lucy fornuftsekteskap i stedet for et liv i skam. Sammen med James, ektemann og eier av en kaffeplantasje, legger hun ut på den lange reisen til sitt nye hjem i India. Når Lucy treffer på Gowri, en ung kvinne som vokter et tempel, vekkes nysgjerrigheten. Hun ønsker å finne ut mer om henne, og årsaken til at hun må leve i isolasjon, langt borte fra familien.

Tilbake i nåtiden finner Kavya et brev med en tragisk historie i et gammelt tempel i en landsby i nærheten. Brevet er skrevet av Gowri, og Kavya begynner å forstå de fryktelige ofrene som ble gjort – og hvilken avgjørelse Gowri og Lucy tok som forandret livet deres for alltid.

8. Deborah Rodriguez, Margarita-onsdager

En ny og oppløftende fortelling fra forfatteren av bestselgeren Den lille kafeen i Kabul.

Deborah Rodriguez ble tvunget til å flykte fra Afghanistan og forlate både vennene og den lille kafeen hun hadde startet i Kabul. Det viser seg imidlertid at livet hjemme i USA heller ikke blir enkelt. Etter et år i California har hun fått nok, og hun gjør nok et utradisjonelt valg. I en alder av 49 år pakker hun bilen og sammen med katten Polly setter hun kursen mot en liten havneby i Mexico for å skape seg et nytt hjem.

Hun har ingen planer, ingen venner og kan ikke et ord spansk, men snart blir hun del av en verden der musikken aldri slutter og en ny tilværelse kan begynne. Og med hjelp fra lokalbefolkningen og andre immigranter finner hun veien til ny kjærlighet, en ny familie og en ny utgave av seg selv.

9. Jill Santopolo, Mer enn ord

En inspirerende og romantisk roman om tap, kjærlighet og selvinnsikt, fra forfatteren bak bestselgeren Verden uten deg.

Nina Gregory har alltid vært en pliktoppfyllende datter. Faren har innprentet henne at det viktigste i livet er familie, omdømme og arv. Tim – barndomsvennen som etter hvert har blitt en hengiven kjæreste – føler det på samme måte. Men da faren dør, etterlater han seg en hemmelighet som ryster Nina til det innerste.

10. Nina George, Den lille bistroen i Bretagne

«Et must for frankofile og livsnytere.», skrev Welt am Sonntag om Den lille bistroen i Bretagne. Sunday Express mente det var «En livsbejaende roman».

I Den lille bistroen i Bretagne møter vi Marianne, en godt voksen dame som vil ut av sitt kjærlighetsløse ekteskap. På en tur til Paris kaster hun seg i Seinen, men blir berget av en forbipasserende. Mens hun er på sykehuset og forsøker å komme til hektene, får hun se et maleri av en idyllisk havneby. Dette blir inspirasjonen som gjør at hun bestemmer seg for å legge ut på et siste eventyr.

Vel fremme i Bretagne blir hun venn med et knippe fargerike personer som møtes på en bistro ved vannkanten. Omgitt av deilig mat, musikk og latter, oppdager Marianne en ny side ved seg selv; lidenskapelig, bekymringsløs og sterk – helt til fortiden innhenter henne.