En pageturner fra Kreta

Hellas, hemmeligheter og en god dose kjærlighet – kan det bli bedre? Denne romanen er definitivt noe for alle som likte Lucinda Rileys Helenas hemmelighet og Victoria Hislops «Øya».

Estimert lesetid 2min

Romanen er basert på historiske hendelser, og inspirasjonen til boken fikk forfatteren da hun jobbet i hagen i sommerhuset på Kreta og plutselig fant et maskingevær som viste seg å stamme fra andre verdenskrig.

Forrige uke debuterte Øyas hemmelighet på pocketlista her i Norge. Men det er ikke bare her til lands den har mange lesere, den har også solgt over hundre tusen eksemplarer i Storbritannia.

Øyas hemmelighet kom rett ut i pocket, og har derfor en spesielt god pris. Her kan du kjøpe den for 179,- . Oversetter er Solveig Moen Rusten.

En hemmelig fortid


Hele livet har Angie vært nysgjerrig på morens hemmelige fortid. Når hun nå er i gang med å planlegge bryllup, har hun en sterk trang til å besøke den avsidesliggende landsbyen på Kreta der moren hennes vokste opp.

Angies gamle bestemor tar imot henne med åpne armer. Tiden er inne for å lette sitt hjerte og fortelle den historien som hun ellers ville ha tatt med seg i graven.

Dette er historien om nazistenes okkupasjon av Kreta under andre verdenskrig – en fortelling om grusomheter, om mot og om hvor langt en mor er villig til å gå for å beskytte barna sine.

Og det er fortellingen om bitre hemmeligheter som splittet en familie, og om tre kvinner som kommer sammen for å lege de sårene som har ødelagt to generasjoner.

Ferdig lest? Fortvil ikke..


Patricia Wilson har allerede gitt ut en ny roman – den kommer på norsk neste år og har handling fra Rhodos.