Sarah Jios «Alle blomstene i Paris»: To kvinner, to tidslinjer, grensesprengende morskjærlighet

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerSarah Jios «Alle blomstene i Paris»: To kvinner, to tidslinjer, grensesprengende morskjærlighet

To kvinner skilt av tiden forenes gjennom byen Paris, deres kjærlighet til familien og et gammelt mysterium.

Estimert lesetid 2min
Sarah Jio spås av mange å bli den nye Lucinda Riley. Bøkene hennes er utgitt i 27 land og hun har til sammen skrevet ti romaner. «Alle blomstene i Paris» er den åttende på norsk. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Sarah Jio er elsket av mange for sine medrivende og vakre romaner, som alle er blitt bestselgere i USA. Hun har besøkt Norge flere ganger, og har en stor leserskare her til lands. Kanskje er du allerede en av dem?

Nøster opp fortiden

Alle blomstene i Paris er Sarah Jios åttende roman på norsk. Vi møter Caroline, som våkner opp på et sykehus i nåtidens Paris, uten å kunne huske noe. Hun er forvirret over å få vite at hun i årevis har levd et ensomt liv i en stor leilighet i Rue Cler.

Sakte begynner hukommelsen å vende tilbake, og hun har vage minner om en mann og et lite barn. Hun forsøker å pusle sammen livet sitt bit for bit, men har en følelse av å være i fare. Et gryende vennskap med en kokk på nabolagsrestauranten og et gammelt mysterium får tankene bort fra fortiden.

Sarah Jio vever sammen fortid og nåtid i denne eminente romanen om kjærlighet, takknemlighet og tilgivelse. Jeg slukte den!

Christina Baker Kline, forfatter av «Barna fra toget»

Paris under nazi-okkupasjonen

Sarah Jio tar oss videre til det nazi-okkuperte Paris, hvor en ung enke ved navn Céline ønsker å skape et nytt liv. Hun jobber i farens blomsterbutikk og håper å finne kjærligheten på ny.

Så oppdager en tysk offiser hennes jødiske bakgrunn, og Céline blir tvunget til å spille et farlig spill for å sikre tryggheten til sine nærmeste. Når hennes verste frykt blir virkelig, må hun slåss for å redde den personen hun elsker mest: datteren.

Fortid og nåtid veves sammen

En dag oppdager Caroline Célines brev bortgjemt i et skap, og hun innser at leiligheten hennes skjuler mørke hemmeligheter – og at hun har mer til felles med Céline enn hun kunne ha forestilt seg.

De to kvinnenes skjebner veves sammen på uventet vis. Alle blomstene i Paris gir oss et bilde av hvor langt noen kan strekke seg for å redde familien og kjærligheten.