«Søstrene fra Toscana» tar deg med til de magiske gatene i Italia

SkjønnlitteraturUnderholdningsromaner«Søstrene fra Toscana» tar deg med til de magiske gatene i Italia

Skjebner blir beseglet og familiehemmeligheter avdekket i Lori Nelson Spielmans nye roman. «Søstrene fra Toscana» er en inspirerende generasjonshistorie for alle som elsker Italia.

Estimert lesetid 2min
Foto av boka Søstrene fra Toscana
«Denne inderlige generasjonshistorien tar leseren med til de magiske gatene i Italia der en gammel legende avdekker familiehemmeligheter,» skriver forfatter Chanel Cleeton om Lori Nelson Spielmans «Søstrene fra Toscana». (Foto: Åsmund Holien Mo)

I over to hundre år har det hengt en forbannelse over kvinnene i familien Fontana: De aldri vil finne den store kjærligheten. Men kanskje kan en eksentrisk tante hjelpe kusinene Emilia og Lucy med å bryte forbannelsen? Søstrene fra Toscana av Lori Nelson Speilman tar deg med på en virvelvind gjennom vakre, italienske landskap.

En forfatter for Jojo Moyes-fans

Lori Nelson Spielman brakdebuterte i 2013 med En liste for livet, som er oversatt til et trettitalls språk og har toppet bestselgerlistene i flere land. Deretter kom Tilgi megBortenfor stjernene og Vennlig hilsen tante Poppy. Søstrene fra Toscana er Spielmans femte roman på norsk.

Spielmans første, norske redaktør Jorid Mathiassen synes bøkene hennes får oss til å forstå både oss selv og verden rundt oss bedre.

– Hun gir oss livsvisdom i romanform. Bøkene hennes er perfekte for alle som liker Jojo Moyes, sier Mathiassen.

Om Bortenfor stjernene skrev Freie Presse: «Forfatteren skildrer mennesker vi alle kjenner og skriver om problemer som ikke er fremmede for noen av oss. Og hun skriver på en måte som berører oss dypt.»

Guide til livets svingete veier til lykke

Søstrene fra Toscana er en inspirerende roman, en reise til familierøtter i Italia, en kjærlighetshistorie over kontinenter og en guide gjennom livets svingete veier til lykke.

Helt siden den dagen Filomena Fontana kastet en forbannelse over sin søster for mer enn to hundre år siden, har ikke en eneste «andrefødt datter» i familien Fontana funnet kjærlighet som varer. 

Kusinene Emilia og Lucy blir nokså fortumlet når deres eksentriske tante Poppy kontakter dem med et oppsiktsvekkende tilbud. Hvis de blir med henne til Italia, lover hun at den gamle familieforbannelsen vil bli brutt. Snart er de ute på en virvelvind av en reise gjennom det vakre italienske landskapet, og tante Poppy har dessuten sitt eget mål for turen: På sin 80-årsdag skal hun møte sin første kjærlighet på trappen utenfor Ravello-katedralen.

«… en nydelig blanding av familie, vennskap og kjærlighet. Denne inderlige generasjonshistorien tar leseren med til de magiske gatene i Italia der en gammel legende avdekker familiehemmeligheter …»

Chanel Cleeton

Mot en bakgrunn av venetianske kanaler, toskanske marker og idylliske landsbyer ved Amalfikysten, blomstrer romantikken, skjebner blir beseglet og familiehemmeligheter blir avdekket…