Elling-feberen raser: «Ekko av en venn» rives ut av hyllene

RomanerUkategorisertElling-feberen raser: «Ekko av en venn» rives ut av hyllene

Kritikerne og leserne er ekstatiske over den nye Elling-romanen. I øyeblikket ekspresstrykkes nye opplag for å dekke den enorme pågangen i bokhandelen.

Estimert lesetid 2min
Portrett av Ingvar Ambjørnsen
(Foto: Tine Poppe)

Det jobbes febrilsk med å dekke etterspørselen etter Ingvar Ambjørnsens nye Elling-roman Ekko av en venn. Første- og andreopplaget har blitt revet vekk fra hyllene, og i morgen ekspressleveres et tredje opplag. En uke etter at den femte boka om Elling kom ut er den allerede trykket i 20 000 eksemplarer.

Bare femmere og seksere 

Det var stor spenning knyttet til hvordan kritikerne og leserne ville reagere på at Elling vendte tilbake 20 år etter siste bok. Nå kan Ambjørnsen puste lettet ut; mottakelsen har vært formidabel. Alle kritikerne har vært begeistret. Ekko av en venn har allerede fått to seksere og tre femmere og en rekke andre svært gode kritikker.

«Fryktelig bra»

Sindre Hovdenakk oppsummerte anmelderreaksjonene godt i sin sekser-anmeldelse i VG: «Ekko av en venner en genuint morsom bok, som kan tilby en perlerad av skinnende komiske øyeblikk. […] Men like under den muntre overflaten dirrer det hele veien en nerve av noe helt annet. For Ekko av en venn er kanskje først og fremst en roman om den store, bunnløse ensomheten. Det er øyeblikk og situasjoner her som med jevne mellomrom gir meg et skikkelig sug i magen. Selv om Ambjørnsen klarer å legge et forsonende skjær over det meste, er det likevel ingen tvil om at dette egentlig er en ganske fryktelig historie. Fryktelig bra, dessuten!»

Ambjørnsen på Bokbadet 

I høst tar Ingvar Ambjørnsen turen fra Hamburg, der han bor, for å delta på noen bokarrangementer i gamlelandet. Det eneste arrangementet som er klart til nå er Bokbadet på Rockefeller ​onsdag 6. november. Der skal han være hovedgjest sammen med Maja Lunde. Bademesteren er som vanlig Anne Grosvold. Billetter til Bokbadet finner du her