Leserne elsker at Elling er tilbake

RomanerUkategorisertLeserne elsker at Elling er tilbake

Da Ingvar Ambjørnsen skulle gi fra seg en femte roman om Elling, var det viktigste for ham at leserne, som har et så nært forhold til karakteren, skulle like den nye boka. Og det spares ikke på lovordene blant de som har fått sniklese «Ekko av en venn».

Estimert lesetid 3min
Portrett av Ingvar Ambjørnsen
Ingvar Ambjørnsen har vært spent på lesernes reaksjoner på den nye Elling-boka. Vi sendte manus til et knippe lesere, og fikk overveldende tilbakemeldinger igjen. (Foto: Marie Sjøvold)

Anmelderne i avisene har nærmest vært ekstatiske i sin begeistring over at Ingvar Ambjørnsen har gitt oss Elling tilbake. Ingvar Ambjørnsen selv er selvsagt opptatt av anmeldelsene, men enda viktigere er det at leserne, som har et så nært forhold til Elling, liker den nye romanen. Derfor sendte vi manuset til Ekko av en venn til et knippe lesere som har likt de tidligere Elling-bøkene. Nå kan Ambjørnsen puste roligere, for maken til respons skal du lete lenge etter.

Tusen takk til alle som har lest! Her er noen klipp fra reaksjonene:

«Noe av det ypperste som er skrevet innen norsk skjønnlitteratur»

«Forventningene jeg hadde til boken var store og de ble innfridd. (…) boken er spennende, engasjerende og man kjeder seg ikke et sekund. (…) Jeg mener serien om Elling er noe av det ypperste som er skrevet innen norsk skjønnlitteratur og Ekko av en venn tilfører noe helt spesielt.»
Frank Hiis, Ski Bibliotek 

«(…) boka var fantastisk! Visste ikke at jeg hadde savna Elling sånn.»
Karete, Norli Bryne

«Elling er tilbake, og jeg har nytt hvert minutt i hans univers.»
Gro Slåttelid

«(…) med denne boken deler Ambjørnsen Ellings siste akt på en rørende måte.» 
Morten Dischington Carlsson

«Kremen av litterær humor»

«Jeg har ikke for vane å le, men jeg ler av Elling. Nesten høyt, noen ganger. Ellings særegne evne til å lage storm i vannglass og å seksualisere selv de mest usexy situasjoner, er kremen av litterær humor. Ærlig talt kan ingen forfattere måle seg med Ambjørnsen her. (…) Er det lov å si at dette kanskje er den beste Elling-boka?»
Erik Meling Sele

«En fornøyelse fra første til siste side.»
Sissel Movik

«For oss som elsker Elling, endelig er han tilbake. Ny fantastisk bok fra Ingvar Ambjørnsen.»
Elling Ånneland

«Den som ikke forelsker seg i Ellings univers må være verdens største surpomp»

«Beskrivelsene av personer i boka er vidunderlig detaljerte og små-gale, den som ikke forelsker seg i Ellings univers må være verdens største surpomp. (…) og jeg er bare så imponert over Ekko av en venn
Gro G. Horgen

«Elling er tilbake, og det er en fryd å ha ham i blant oss igjen! (…) Som leser humrer man, mye. Og ler høyt innimellom. Dette er en bok man ikke bør lese på offentlig sted dersom man er redd for å vekke oppmerksomhet.»
David Åleskjær

«Boka er både trist, morsom og vakker. Elling og Ambjørnsen er i godt slag! Skulle ikke tro Elling nærmer seg 60! En av de beste Ellingbøkene.»
Odd Arve Halsen