Årets krimforfatter 2019: Sofie Sarenbrant belyser Stockholms skyggesider i «Tiggeren»

KrimbøkerPolitikrimÅrets krimforfatter 2019: Sofie Sarenbrant belyser Stockholms skyggesider i «Tiggeren»

Er du fan av Liza Marklund, Camilla Läckberg eller Lisa Gardner? Da kan du glede deg til Sofie Sarenbrants bøker om etterforsker Emma Sköld!

Estimert lesetid 2min
Foto av krimboka "Tiggeren" av Sofie Sarenbrant
Den Stockholms-baserte journalisten Sofie Sarenbrant debuterte allerede i 2010, og ble av svensk presse straks utropt til Sveriges nye krimdronning. Siden har hun utgitt 10 krimromaner. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Nylig ble Sofie Sarenbrant kåret til «Årets krimforfatter» av svenske lesere, et tydelig bevis på at hun faller i smak hos de kresne krimelskerne.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne, med tanke på hvor mange fantastiske krimforfattere som finnes. Jeg synes det er ekstra stas å vinne en pris som folket har kåret, uttalte hun da hun mottok prisen.

Sarenbrant kommer til Krimfestivalen 5.-7. mars! Meld deg på her.

Serien om Emma Sköld

Sofie Sarenbrants største suksess er krimserien om politietterforsker Emma Sköld.

Bøkene i serien har til sammen solgt rundt 2,5 millioner på verdensbasis, og er utgitt i 14 land.

Nå er den femte boka i serien ute på norsk. Tiggeren er en aktuell, fengslende og moderne spenningsroman som gir oss et innblikk i Stockholms skyggesider.

Når det kommer til å skildre vår overfladiske samtid, er det få som slår Sofie Sarenbrant.

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Rådvillhet i politiet

Minnestunden vi blir en del av i Tiggeren er følelsesladet. En ung kvinne er død, under uforståelige omstendigheter. På avstand befinner det seg en som betrakter de sørgende, en som ikke selv vil bli sett.

Samtidig blir en rekke rumenske tiggere drept i Stockholm. Det kan se ut til at en sinnssyk seriemorder står bak, men hvem kan være så brutal at man går etter de som lever på bunnen av rangstigen?

Som alltid med Sarenbrants bøker leser jeg i ett strekk.

Ebba von Sydow

Politiet famler i blinde. Samtidig ser flere av etterforskerne som er involvert i saken ut til å bli utsatt for mystiske ulykker. Emma Sköld får en følelse av at noe er helt galt med etterforskningen.

Mennesket bak pappkruset

Sofie Sarenbrant har selv sagt at idéen til Tiggeren kom da hun fikk et ønske om å gi en av de mange som tigger på gaten i Stockholm en stemme. Hun ville la personen fortelle sin historie for å skape en større forståelse for mennesket bak pappkruset.

Mange lesere har gitt henne en tilbakemelding om at boka har forandret deres menneskesyn.

– Det er den fineste tilbakemeldingen jeg har fått, sier Sofie Sarenbrant.

Sofie Sarenbrant – Tiggeren

KrimbøkerSofie Sarenbrant – Tiggeren
Estimert lesetid under 1min
Omslag for Sofie Sarenbrant - Tiggeren