Fem kjappe med det norske krimtalentet Mally Marlene

KrimbøkerPsykologisk krimFem kjappe med det norske krimtalentet Mally Marlene

I thrilleren hennes «Min venn, Alice» vikles vi inn i en uløst babyforsvinningssak og vennskapet mellom to ekstremt true crime-interesserte jenter. Vi tok en kort prat med Mally Marlene.

Estimert lesetid 3min
Foto av forfatter Mally Marlene med by iu bakgrunnen. Omlaget til boka hennes "Min venn, Alice" lagt oppå.
– Psykologisk krim er den perfekte kombinasjonen av det indre og det ytre når det kommer til spenning, mener forfatter Mally Marlene. (Foto: Privat)

Mally Marlene debuterte med den selvpubliserte spenningsromanen Dr. Stravinsky (2021), som både ble innkjøpt av Kulturrådet og var delfinalist i Årets Ulest.

Hennes andre bok, visuelle og fengslende Min venn, Alice, er en psykologisk thriller som utforsker forstyrrede menneskesinn og de fatale konsekvensene dette kan utløse.

NRKs Ola Hegdal triller 6-er på terningen og kaller boka «Et friskt pust av lummer seksualitet og freudiansk skrekk» og «En maktdemonstrasjon av en psykologisk thriller».

True crime-besettelse

I sentrum av fortellingen står en uløst babyforsvinningssak fra 90-tallet og venninnene Jessie og Alice, som sammen har en ekstrem interesse for true crime-saker. Men når Alice blir helt besatt av å løse «den sovende baby-saken», opplever Jessie at vennskapet med Alice blir mer og mer truende.

Parallelt følger vi historien om lille Izzy som 5 år gammel blir bortført av en tenåring. Kidnapperens mor har som mål at Izzy skal delta og vinne de store pengepremiene i skjønnhetskonkurransene for barn.

Språket er bra og billedlig […] Dette er en bok jeg veldig gjerne anbefaler videre.

Hverdagsnett.no, terningkast 5
SIGNERER: Mally Marlene signerer trykkferske bøker hos Norli. Forfatteren har en BFA (bachelor of fine arts) i film fra Long Island University i New York og tar for tiden en master i screenwriting i London. (Foto: Turid Oline Hepsø)

Bestill Min venn, Alice hjem i postkassa her.
Kjøp Min venn, Alice som e-bok eller som nedlastbar lydbok
.

Fem kjappe med Mally Marlene

Hvorfor psykologisk krim?

– Fordi det er den perfekte kombinasjonen av det indre og det ytre når det kommer til spenning. 

Hvor finner du inspirasjon?

– Overalt! Musikk, foto, bøker, filmer, situasjoner. Inspirasjon kan jeg finne i alt fra en følelse som oppstår når jeg ser på et bilde til noe jeg observerer på gaten eller en spesiell stemning i et lokale.

Du selvpubliserte din første bok. Hva er den største forskjellen på å gjøre dette og å utgi på et forlag?

– For meg har den største forskjellen vært at andre har tatt seg av all logistikken bak det å utgi en bok, slik at jeg har kunnet fokusere på selve historien.

Har du begynt på din neste bok?

– Tankene spinner jo alltid, så det er klart at jeg har begynt å tenke på neste bok. 

Har du noen tips til hvordan heller velge bok framfor scrolling/skjerm?

– Jeg tror det er viktig å finne ut hva man liker å lese og begynne med noe i den sjangeren som er lettlest og som har større sannsynlighet for å holde på oppmerksomheten din. Og så kan det være lurt å sette seg små mål som å lese et kapittel om dagen eller for eksempel å lese noe parallelt med en venn så man kan diskutere litt underveis. 

Bestill Min venn, Alice hjem i postkassa her.
Kjøp Min venn, Alice som e-bok eller som nedlastbar lydbok.

NÅR VENNSKAP BLIR ET MARERITT: En uløst babyforsvinningssak fra 90-tallet og de ekstremt true crime-interesserte venninnene Jessie og Alice er elementer i Mally Marlenes Min venn, Alice. (Foto: Turid Oline Hepsø)