Boktips’ podcast: Gert Nygårdshaug om koronaspådommen fra 2011

Ukas podcast fra boktips byr på Asbjørn Slettemark, Aslak Nore og Gjermund Stenberg Eriksen i OP-5 timen, Gert Nygårdshaug og Bo Svernström.

Estimert lesetid 2min
Portrett av Gert Nygårdshaug og Knut Gørvell
I ukens podcast kan du høre Gert Nygårdshaug i samtale med Knut Gørvell der de blant annet snakker om Chimera, en høyaktuell bok i disse korona-tider.

Boktips’ podcast er i gang med sin sjette sesong, en krimspesial tatt opp under Krimfestivalen 2021. Vi slipper tre episoder i uka hele våren, så det er bare å søke opp Boktips i podcast-appen og trykke ‘abonner’.

Denne uka kan du høre OP-5 timen med Asbjørn Slettemark, Aslak Nore og Gjermund Stenberg Eriksen, Gert Nygårdshaug i samtale med Knut Gørvell og den psykologiske thrillerforfatteren Bo Svernsröm.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

OP-5 timen

Aftenpostens krim- og film-ekspert Asbjørn Slettemark og forfatter og krim-ekspert Aslak Nore har en av Nordens beste krimblogger OP-5. I OP-5 timen diskuterer de hva som er best og verst når det gjelder krimbøker, tv-serier og film.

Gjesten deres er Gjermund Stenberg Eriksen. Han er filmskaper og bl.a. mannen bak Emmy-prisvinner Mammon. I tillegg er han Trump-ekspert og var en av de to hovedmennene bak NRK-suksessen «Trump mot verden».

Forfatterskap i særklasse

Gert Nygårdshaug har et fascinerende, i særklasse originalt og utfordrende forfatterskap å vise til. Han har et stort publikum både her hjemme og i utlandet. I 2007 ble Mengele Zoo kåret til Tidenes beste norske bok av NRK, Litteraturfestivalen og Dagbladet.

I 2011 ga Nygårdshaug ut spenningsromanen Chimera som handlet om et farlig virus og en pandemi. Den er selvsagt blitt hyperaktuell nå. I fjor høst ga Nygårdshaug ut sin 13. krimroman i serien om hobbydetektiven og Frederic Drum og hans onkel, KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen. Den tredje engelen er blitt en Røros-krim som har fått kjempegode kritikker.

Her møter du Gert Nygårdshaug i samtale med festivalsjef Knut Gørvell.

Psykologisk thrillerforfatter

Bo Svernström skriver krimromaner med psykologisk dybde, moralske dilemmaer, intense og brutale historier. Bøkene hans er for den som liker sterke historier som Harlan Cobens og råskapen til Lars Kepler.

Her er Bo Svernström i samtale med festivalsjef Knut Gørvell.