Krimfestivalen 2024 – datoene er satt!

KrimbøkerKrimfestivalen 2024 – datoene er satt!

Forlagene Aschehoug, Gyldendal og Cappelen Damm gjentar suksessen fra mars i år og arrangerer Krimfestivalen 2024. Festivalen går av stabelen i de tre forlagshusene 29. februar-2. mars neste år.

Estimert lesetid 2min
Foto fra scenen under Krimfestivalen 2023
GOD STEMNING: Trude Teige, Grethe Bøe og Chris Tvedt slår av en prat med Sarah Natasha Melbye på scenen under Krimfestivalen 2023. (Foto: Lina Hindrum/Maria Kleppe Vihovde)

I mars i år gikk forlagene Aschehoug, Gyldendal og Cappelen Damm for første gang sammen for å arrangere Krimfestivalen.

Krimfestivalen er en gratis festival som har blitt arrangert årlig siden 2012. Cappelen Damm var vertskap for Krimfestivalen i ti år før de besluttet å gi stafettpinnen videre. Det førte til at de tre store forlagshusene gikk sammen om å videreføre festivalen.

Hold av 29. februar-2. mars 2024

Programmet er i full gang med å spikres, men allerede nå er det i alle fall klart hvilke datoer du kan huke av i kalenderen. Neste års festival går av stabelen 29. februar-2. mars, og arrangeres i hvert av de tre forlagshusene.

Arrangementene vil foregå én dag på hvert forlag. Øvrige forlag som utgir krimlitteratur, inviteres til å delta med sine krimforfattere.

– Look to Norway

I Cappelen Damm, Gyldendal og Aschehoug er det nå samstemt begeistring over at festivalen vil fortsette å leve videre og formidle krimlitteratur til alle de mange krimelskerne der ute.

– Det er herlig for krimforfatterne, leserne og hele bokbransjen at vi kan arrangere den 13. Krimfestivalen sammen. Krimforfattere verden over tenker Look to Norway, sier Knut Gørvell, salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm.

– Vi jubler for at suksessen fortsetter

Festivalen ble en stor publikumssuksess med svært godt besøkte arrangementer. Både norske og internasjonale forfattere deltok på festivalen som varte i tre dager og ble arrangert én dag på hvert forlagshus.

Silje Tretvoll, markedssjef for skjønnlitteratur i Aschehoug, uttrykker viktigheten av videreføringen av festivalen slik:

– Vi er svært glade for at vi skal arrangere ny festival og fortsette samarbeidet for å synliggjøre den viktige krimlitteraturen.

Gyldendal huset en fullsatt siste festivaldag forrige gang, og ser med stor forventning frem til ny festival neste år:

– Vi jubler for at suksessen med å skape en arena for krimforfatterne og krimelskere fra inn og utland fortsetter, sier Jan-Frode Brenna Hansen, salgsdirektør i Gyldendal Litteratur.

(Video: Lina Hindrum og Maria Kleppe Vihovde)