«Svanemordet»: – Kanskje Lahlums beste og mest spennende krimbok

KrimbøkerHistorisk krim«Svanemordet»: – Kanskje Lahlums beste og mest spennende krimbok

Produktive Hans Olav Lahlum feirer tiårsjubileum som skjønnlitterær forfatter med den niende boka om etterforskningsduoen K2 og Patricia. Og Adresseavisen gir terningkast 5!

Estimert lesetid 2min
Foto av krimboka "Svanemordet" av Hans Olav Lahlum
«Svanemordet» er utrolig nok én av tre bøker Hans Olav Lahlum utgir denne høsten. Men det skorter ikke på kvaliteten av den grunn. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Hans Olav Lahlum er en forfatter mer produktiv enn de fleste. Ikke «bare» er han i høst ute med dokumentarboka Trump, Biden og slaget om USA og har spenningsromanen Oppdraget på trappene et stykke ut i oktober. Nå har han med Svanemordet også prestert å skrive sin kanskje beste krimbok hittil!

Kjøp Svanemordet som e-bok her

Nytt høydepunkt i serien

Vi har nå fulgt og blitt glad i duoen K2 og Patricia gjennom åtte bøker. Svanemordet blir den niende.

Denne gangen dukker den unge privatdetektiven Aurora Holmes plutselig opp i livet til K2 en sommerdag i 1973. K2 blir raskt betatt, men kort tid etter blir Holmes funnet drept i Akerselva. K2 sier ja til å lede etterforskningen, og sporene leder ham tilbake til Den kalde krigen, til 2. verdenskrig og til den finske borgerkrigen i 1918.

– Storveies, Lahlum!

Ole Jacob Hoel i Adresseavisen er svært begeistret for Svanemordet og gir boka er 5’er. Han skriver bl.a. «Dette er kanskje Lahlums beste og mest spennende krimbok. […] Den intellektuelt noe gjennomsnittlige utstyrte K2 koblet med den rullestolavhengige og intellektuelt overlegne overklassejenta Patricia, er en original Sherlock Holmes/dr. Watson-duo.».

Samtidig setter han pris på at Hans Olav Lahlum våger å la sine karakterer gjennomgå endringer: «For en krimseries spenningskurve er det et bra tegn at forfatteren tør sette sine hovedpersoners tilværelse på spill.». Svanemordet er «trivelig selskap, spesielt når plottet er så godt skrudd sammen som denne gangen.»