5’ere til «Den tredje engelen»: – Nygårdshaug skriver krimromaner som ikke ligner på noe annet

KrimbøkerKlassisk krim5’ere til «Den tredje engelen»: – Nygårdshaug skriver krimromaner som ikke ligner på noe annet

I Gert Nygårdshaugs nye Fredric Drum-krim dukker det opp en menneskearm i en maurtue. Og den tilhører ingen hvemsomhelst. Både Stavanger Aftenblad og Hamar Arbeiderblad gir boka terningkast 5!

Estimert lesetid 3min
Ukas krimtips «Den tredje engelen» av Gert Nygårdshaug
I «Den tredje engelen» finner en syklist en avrevet arm stikkende opp fra en maurtue. Det er duket for et hevndrama utenom det vanlige. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Drum-serien til Gert Nygårdshaug er klassisk krim som bærer preg av forfatterens store kunnskaper og som samtidig har en gåtefull kjerne av mystikk. Mysteriene har røtter i historien, men er likevel aktuelle i dag.

Bøkene i Drum-serien kan leses uavhengig av hverandre, men som Gert Nygårdshaug selv sier: «De som tar seg bryderiet med å lese serien kronologisk, får en ekstra bonus.». Hver bok har en avsluttet helhet, skilt fra de andre.

Kjøp Den tredje engelen som e-bok her

– Underholdende og spennende

Den tredje engelen er den 13 i rekken, og også denne gangen høster Gert Nygårdshaug ros fra kritikerne.

Stavanger Aftenblads Marit Egaas gir Den tredje engelen terningkast 5, og skriver at boka er «underholdende og spennende krim». Hun påpeker at «Nygårdshaug har oppnådd noe så unikt som å bli en folkekjær kultforfatter», og at han «skriver kriminalromaner som ikke ligner på noe annet, han har utviklet sin egen sjanger i skjæringspunktet mellom krim og fantasy.». Kort sagt: Det er «bare å gi seg over og nyte».

Også Hamar Arbeiderblad gir en 5’er. Anmelder Geir Vestad karakteriserer boka som «en roman som både er klassisk i sin form, og godt fylt med pirrende lett spenning. […] Gleden ved å bevege seg inn i dette romanuniverset enda en gang, er like dypfølt som de første gangene det skjedde. Dette er et stykke ekte Drum, og så poengtert og variert at det er ingen andre som viderefører akkurat denne formen med denne formelen.».

I Adresseavisen beskriver Ole Jacob Hoel Den tredje engelen som «velskrevet og elegant». Han skriver også: «Dette er bok nummer 13 i en herlig og aldeles enestående krimserie.».

Avrevet arm i maurtue

I Den tredje engelen har Kripos-etterforsker Skarphedin Olsen, Fredric Drums eksentriske onkel, flyttet til Røros og blitt politisjef i byen. Så gjøres det et makabert funn. En syklist finner en avrevet arm stikkende opp fra en maurtue, med et glansbilde av en engel hengende over.

Armen blir undersøkt av patologer. Samtidig viser det seg at det ikke er noen som er meldt savnet eller har vært utsatt for en ulykke. Mysteriet vekker oppsikt da det etter hvert viser seg at armen tilhører en svært kjent person. Det er duket for et hevndrama utenom det vanlige.