Ukas krimtips: – Bedre har det ikke blitt gjort av noen norsk krimforfatter på lenge

KrimbøkerUkas krimtips: – Bedre har det ikke blitt gjort av noen norsk krimforfatter på lenge

Aftenposten var en av mediene som applauderte «Glasshjerte» da den kom ut. Nå er en av fjorårets sterkeste krimromaner klar i pocket!

Estimert lesetid 2min

Den psykologiske krimmens ukronede konge


Aftenposten skrev følgende om Glasshjerte i fjor: «Gjennom sine fire-fem siste utgivelser har Torkil Damhaug etablert seg som den psykologiske krimmens ukronede konge her til lands. Denne romanen er intet unntak. Dette er mørkt og medrivende slik bare Damhaug kan.»

Også Fredrik Wandrup i Dagbladet, roste romanen opp i skyene da den kom: «Denne personlige stemmen er en av styrkene til forfatteren Damhaug. Språket gjør ham til et strålende eksempel på en litterær krimforfatter», skrev han og trillet en femmer på terningen.

Torkil Damhaug har tidligere vunnet Rivertonprisen to ganger, og er en av de dyktigste krimforfatterne vi har her til lands.

Torkil Damhaug har vunnet Rivertonprisen to ganger. Nå er han aktuell med den nye psykologiske thrilleren «Glasshjerte» i pocket.
Foto: Anne Valeur

Forstyrrede sinn og stor kjærlighet

I Glasshjerte møter vi fire unge mennesker med svært forskjellig skjebne. Romanen begynner med at 16 år gamle Amina forsvinner,  for så å bli funnet voldtatt og drept. Hennes hjerneskadde fetter, Robin, blir vitne til det grusomme som skjer med kusinen deres. Men han er verken i stand til å hjelpe henne eller å hente hjelp. Etterpå er han heller ikke i stand til å uttrykke hva han har sett.

– Bedre har det ikke blitt gjort av noen norsk krimforfatter på lenge, skrev Pål Gerhard Olsen i Aftenposten da den først kom. Kjøp GlasshjerteCappelendamm.no

Robins bror Mikkel derimot, vet noe om forsvinningen, men han vil ikke fortelle det til noen. Inga er deres rake motsetning, jusstudent og datter av en stjerneadvokat. Hun forelsker seg hodestups i Mikkel og setter seg fore å gjøre ham til et nytt og bedre menneske. Men hva er det brødrene vet?

Kjenne igjen ondskapen


Torkil Damhaug skriver grensesprengende krim, og denne romanen er noe langt mer enn en vanlig krimroman – den handler om hvor langt et menneske våger å gå, for å holde fast ved kjærligheten.

Glasshjerte er en fortelling om å kjenne igjen ondskapen når du møter den. Og om å streve med å forstå hvem du selv er. 

Glasshjerte er ukas krimtips! 

Du kan møte Torkil Damhaug på årets krimfestival.