Ukas krimtips: lavmælt psykologisk thriller som kryper under huden på deg

KrimbøkerUkas krimtips: lavmælt psykologisk thriller som kryper under huden på deg

«Hennes største frykt» er en lavmælt psykologisk thriller som kryper under huden på deg. Peter Swansons debuterte på norsk med sin roman De som fortjener det i 2016, og fikk alle anmelderne til å juble i begeistring.

Estimert lesetid 2min

Ingvar Ambjørnsen trillet terningkast 6 i Dagbladet og skrev: «Dette er ei bok som alle elskere av krim og spenning har fortjent. Den er annerledes. Overraskende. Rå, sort og vittig. Og så spennende at du risikerer å glemme avtalen med kjæresten. Men pass deg. Denne boka handler faktisk om akkurat det. Hva som kan skje dersom du kødder det til med den du er glad i. Rettere sagt: Med den som er glad i deg.»

Asbjørn Slettemark skrev også begeistret om Swanson for OP5-bloggen: «Leter du etter en spennende, underholdende pageturner av en moderne krimbok. Din søken er over! Det er bare å skaffe seg Peter Swansons De som fortjener det

– I denne underholdende krimromanen står overraskelsene i kø, skrev Tom Egeland, og trillet terninkast 5. Kjøp De som fortjener det på Cappelendamm.no.

Spesiell atmosfære


Atmosfæren i Swansons bøker, rikmannsmiljøet i Boston, humoren, og ikke minst de smarte intrigene, gjør at han blir kalt den nye Harlan Coben. Swanson bor i Somerville i Massachusetts, der han for tiden skriver på sin neste roman. I alle sine spenningsromaner klarer Swanson å overraske leseren – opptil flere ganger.

En uforutsigbar og skremmende historie


I den siste romanen, Hennes største frykt, møter vi Kate. Hun synes det virker som en god ide å bytte leilighet med fetteren sin i Boston, Corbin Dell. Et miljøskifte kan kanskje jage bort marerittene som har hjemsøkt henne den siste tiden.

Peter Swansons nye roman blir sammenlignet med Hitchcock i Washington Post. Dette er en overraskende thriller som kryper under huden på deg. Kjøp den på Cappelendamm.no

Da hun kommer til Boston, oppdager hun at kvinnen i leiligheten ved siden av har blitt brutalt drept. Politiet mistenker at fetteren er morderen. Langt hjemmefra og følelsesmessig ustabil, hvem kan egentlig Kate stole på?

Denne står ikke tilbake for noe av det Swanson har skrevet, tvert imot blir han bedre og bedre for hver utgivelse. I USA har allerede Washington Post skrevet at – de fleste lesere vil ikke forutse de Hitchcockske vendingene og vriene i denne utsøkt spennende fortellingen. Les hvis du tør!

Ukas krimtips er Peter Swansons Hennes største frykt.