Se bildedryss fra Krimfestivalen 2020

KrimbøkerSe bildedryss fra Krimfestivalen 2020

Full fart med teaterimpro, spennende foredrag og nye stjerneskudd på scenen under årets Krimfestival.

Estimert lesetid 2min
Krimforfattere på scenen under Krimfestivalen
Flere av landets største krimforfattere var innom scenen under årets Krimfestival. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Så var Krimfestivalen over for denne gang! Den niende festivalen i rekka ble en strålende suksess, med over 11 000 besøkende og forfattere fra inn- og utland på scenen. Her er en liten bildekavalkade med noen inntrykk fra festivalen.

FESTIVALSJEF. Festivalsjef Knut Gørvell lot Tom Egeland åpne Krimfestivalen med en spesialskrevet prolog.
NY CAP. Tom Egeland var årets Festivalforfatter, og han fikk sin egen cap som et bevis på hedersbetegnelsen.
RIVERTON-NOMINERTE. Fire lykkelige forfattere som ble nominert til Rivertonprisen for fjorårets beste krimroman: Jan-Erik Fjell, Sigbjørn Mostue, Agnes Ravatn og Asle Skreddeberget. Intervjueren var president i Rivertonklubben: Trude Teige.
NY STJERNE. Helene Flood har hatt braksuksess med «Terapeuten».
DEN TAUSE PASIENTEN. Anne Grosvold intervjuet årets store internasjonale gjennombrudds-forfatter Alex Michaelides.
SERIEMORDER. Nigerianske Oyinkan Braithwaite har skrevet den Bookerpris-nominerte romanen «Min søster er seriemorder»
ISLANDSK KRIMDRONNING. Yrsa Sigurdardottir er en av Krimfestivalens faste gjester. Hun er Islands ledende krimforfatteren sammen med Arnaldur Indridason.
GRADERT. Eystein Hanssen, Sigbjørn Mostue og Ørjan N. Karlsson fortalte om hvordan de driver med research og oppsøker hemmelige kilder.
NORLI. Det var krimkafeer både på Norli Universitetsgata og Tanum Karl Johan.
STAPPFULLT. Tom Egelands torsdags- og fredagspils med krimforfatterne hadde stappfulle hus i Teaterkjellern.
ULMEBRANN. Monika N. Yndestad fortalte om sin siste roman «Ulmebrann».
FESTIVALFORFATTEREN SOM PROGRAMLEDER. Tom Egeland var svært synlig til stede på Krimfestivalen både som forfatter og som programleder.
MANNEN FRA MALLORCA. Øistein Borge fortalte om sin nye krimroman som kommer i mai. Handlingen i «Bastarden» er lagt til Mallorca, men et annet miljø enn det turistene vanligvis ferdes i.
EGELANDS UTVALGTE. Tom Egeland valgte seg et stjernelag til programposten «Egelands utvalgte»: Hans Olav Lahlum, Jørn Lier Horst og Trude Teige.
UNGDOMMEN. Publikummet var relativt voksent, men det var også ungdommelige innslag som denne gjengen fra Ullern videregående skole.
TEATERIMPRO. Jan-Paul Brekke, Torbjørn Harr og Helén Vikstvedt hadde premiere på teaterimpro-forestillingen «Død før midnatt».
OP-5 TIMEN. OP-5 timen er et kjent og kjært innslag. Det er Aslak Nore og Asbjørn Slettemarks time. I år riktignok med Sarah Natasha Melbye som Slettemark. Her med Adrian McKinty og Trude Teige.
OVERRASKET HARR. Teaterimpro på Centralteatret var hysterisk morsomt: Helén Vikstvedt, Torbjørn Harr og Jan-Paul Brekke.