#knitstagrammer Marion Louise Rindsem får ikke nok av sokk

Hobby, mat og fritidStrikkebøker#knitstagrammer Marion Louise Rindsem får ikke nok av sokk

Med sin nye strikkebok lærer Marion Rindsem bort teknikken som kan kurere den verste sort av sokkestrikke-vegring.

Estimert lesetid 3min
Med «Sokker – fra tåa og opp», lærer Marion Louise Rindsem bort teknikken som kan kurere den verste sort av sokkestrikkevegring. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Marion Louise Rindsem har tidligere gitt ut suksessfulle strikkebøker med fokus på luer, sjal, skjerf og halser.

Nå vendes strikkeblikket nedover på kroppen. Rindsems nye bok er full av oppskrifter med en enkel, men aldri så lite revolusjonerende teknikk for å strikke sokker.

Vi tok en prat med den etterhvert så rutinerte strikkeren i forbindelse med lanseringen.

SoMe-lua

– Du har etter hvert opparbeidet deg en god del følgere (i skrivende stund: 6000) på @marionr_design på Instagram. Hvordan begynte det?

– Det hele startet i 2013, da jeg fikk en bestilling via Twitter, som ble til «SoMe-lua». Så opprettet jeg Instagram for å kunne legge ut bilder av det jeg strikket og bilder fra mine luetreff.  Etterhvert har det vokst med meg og bedriften min som har utvidet seg til strikkeoppskrifter og bøker. Så nå får mine følgere se alt av hva jeg sysler med av kreative sprell.

Fart på pinnene

– Den nye boka tar for seg såkalt «tå-opp-teknikk». Hva går det ut på? Hvorfor ville du lage en bok om det?

– «Tå-opp-teknikken» er rett og slett at du starter å strikke sokken nede på tåa og oppover. Så du strikker sokken motsatt vei.

– Etter at jeg oppdaget denne måten å strikke sokker på har det blitt fart på pinnene! Hele familien har fått nye sokker.

Det er rett og slett en genial måte å strikke sokker på som kan kurere den verste sort av sokkestrikke-vegring.

Det ble fart på pinnene da Marion Louise Rindsem oppdaget at man kan strikke sokker «feil» vei. (Foto: Cecilie Sønsterby)

Oppskrifter alle kan klare

– Jeg har fått illustrert tre fine oppleggs-metoder til tåa, i forskjellige vanskelighetsgrader, for at ALLE skal klare dette! Disse oppleggs-metodene gir en veldig fin start på sokken. Det er rett og slett en genial måte å strikke sokker på som kan kurere den verste sort av sokkestrikke-vegring.

– Du har nå kommet til et punkt hvor du har fått muligheten til å begynne å strikke på fulltid. Hvordan ser det neste året ut for deg?

– Det blir ett hektisk vår med promotering av min siste bok rundt om i landet. Jeg skal til og med på Strikkecruise over Skagerak i juni!

– I tillegg har jeg planer om å sette opp kurs i forskjellige strikke-teknikker. Til høsten har jeg noen spennende prosjekter som fortsatt er hemmelig, så her må dere bare følge med!

Nysgjerrig på mer? Sjekk ut Marions nettbutikk!