Julegave-guiden 2019: Julegavetips til hobbykokken

Hobby, mat og fritidKokebøkerJulegave-guiden 2019: Julegavetips til hobbykokken

Usikker på hva du skal gi i julegave i år? Gled en som elsker mat med en fristende kokebok! Vi har samlet 2019s beste julegavetips til hobbykokken.

Estimert lesetid 3min
Kollasj med omslag for julegavetips til hobbykokken
Tre av mat-Norges favoritter er aktuelle med nye kokebøker denne høsten.

Jula handler ikke bare om gaver, det handler også om mat. Mangler du inspirasjon til julegaveinnkjøpingen, har vi et tips til deg: Kombiner de to beste tingene med jula og gi en real kokebok.

Disse bøkene er ordentlige bruksgaver som vil være til glede året rundt.
Både den matfrelste hobbykokken og den uinspirerte matmomsen vil fryde seg.

Passet ikke disse helt? Sjekk ut vår ultimate julegave-guide her!

God jul!

Trines hverdagsmat av Trine Sandberg

Hele Norges Trine er tilbake med det hun kan aller best – hverdagsmat. Etter at hun i 2015 sa opp jurist-jobben sin for å bli matblogger på fulltid, har Trines Matblogg vokst til å bli Norges største – mye på grunn av hennes enkle, upretensiøse og hverdagslige tilnærming til god mat.

Trines hverdagsmat er full av retter som ikke tidligere har vært samlet mellom to permer. Dette er mat som er enkel og rask å lage, men alltid med matglede i fokus. Ønsker du å spise mindre kjøtt, er det også mange grønnsaksbaserte måltider å finne.

En praktisk bok å ha stående når inspirasjonen og fantasien kommer til kort i en hektisk hverdag. For det trenger ikke gå utover middagskosen.

Kokken, bakeren, hun komikeren og maten de elsker av Anne-Kat Hærland

Anne-Kat Hærland, Martin Fjeld (Ille Brød) og Björn Svensson (Galt) er kanskje en usansynnlig vennegjeng – men kanskje er det derfor resultatet av samarbeidet deres blir så bra.

I boka som er nominert til Beste norske kokebok 2019, utfyller trioen hverandre til det fulle: Martin står for bakingen, Björn for middagen og Anne-Kat fyller sidene med humor, skråblikk og gode samtaler.

Og selv om Svensson er Michelin-kokk og Fjeld er surdeigs-spesialist og en av Norges aller beste bakere, trenger det ikke bli pretensiøs mat av den grunn.

I et intervju med godt.no deler Hærland sin matfilosofi: – De fleste måltider vi spiser bør ikke ta så lang tid å lage, men de bør være gode.

Selv bruker hun ti til femten minutter på middagen på en vanlig hverdag.

En praktfull gave til den som elsker mat, men misliker kokebøker.

God mat hele uka av Lise Finckenhagen

Fast VG-spaltist og radio(!)-kokk, Lise Finckenhagen, er tilbake med nok en smakfull kokebok – som også var nominert til «Beste norske kokebok 2019».

Delt inn etter ukedagene, er det lett å finne inspirasjon til å variere måltidene, slik at du både kan spise sunt og godt.

Finckenhagen begynte hos Eyvind Hellstrøm på Bagatelle som 16-åring, og har siden opparbeidet seg et ry som en av Norges dyktigste kokker. At hun i tillegg er en dyktig formidler av kokkekunst, med oppskrifter som er lette å forstå, beviser hun nok en gang med God mat hele uka.