Julegavetips til trenings- og sportsinteresserte

Hobby, mat og fritidJulegavetips til trenings- og sportsinteresserte

Usikker på hva du skal gi i julegave i år? Det finnes er bok for alle! Vi har samlet 2019s beste julegavetips til trenings- og sportsinteresserte.

Estimert lesetid 4min
Kollasj til julegavetips til sportsinteresserte
Har du en fotballinteressert kusine eller en skigal onkel? Her er bøkene du kan gi dem i julegave i år.

Julegaver kan være vanskelig. Heldigvis er det få som blir skuffet over en bok om noe de er spesielt interessert i. Og til og med trening- og sports-folk kan trenge litt åndelig påfyll mellom treningsøktene – derfor har vi funnet de beste sportsbøkene på markedet denne jula.

Passer ikke disse bøkene helt? Sjekk ut vår ultimate julegave-guide, med bøker for krim-elskeren, friluftsmennesket, eller historie-nerden (blant annet!)

En for laget av Atle Nielsen og Øyvind Alsaker

TV2s fotballekspert Øyvind Alsaker er, sammen med med Atle Nielsen, to av landets klokeste fotballhoder. I En for laget forsøker de å svare på spørsmålet: Hvordan vil det gå med nordmøringen i verdens største fotballklubb?

Ved å analysere kamper og taktikker, peker forfatterne på hvordan Ole Gunnar Solskjær på mange måter prøver å gjenskape en strategi fra hans egen tid som spiller under Sir Alex Ferguson.

Om det lykkes, vil tiden vise. Uansett hvordan det går, vil boka gjøre deg litt klokere på hvorfor.

Spennende lesning for fotballfans i alle aldre.

Skijentene av Hanna Norberg

Norge er, sies det ofte, best i verden på to ting: Ski og likestilling.

Slik har det ikke alltid vært. Det er 50 år siden «Jentutn» tok sitt aller første OL-gull på stafett. Både før og etter har det vært diskutert om jenter i det hele tatt har noe i skisporet å gjøre. På 1950-tallet var ikke langrenn en frøkensport, men en sport for menn.

Historien om de norske skijentene er historien om kvinnene som brøytet løype. I denne boken møter vi de mest fremtredende skijentene gjennom de siste tiårene, helt fra de første kvinnene konkurrerte på ski til Marit Bjørgen ble verdens mestvinnende vinterolympier.

Hanna Norberg er en skiinteressert journalist med 15 års erfaring fra norsk presse. Boka er spennende og viktig vinterlektyre etter treningsøkta.

Sjakkgeniene av Hans Olav Lahlum og Atle Grønn

Kan man kalle sjakk en sport? Ikke vet vi. Men det er liten tvil om at interessen for denne intellektuelle tvekampen har skutt i været de siste årene, i takt med Magnus Carlsens seiersparade.

Er du blant dem som nylig har fattet interesse, forteller Sjakkgeniene deg den moderne sjakkens historie, gjennom portretter av de siste 16 verdensmesterne, fra Wilhelm Steinitz i 1886 til Magnus Carlsen.

Boken dyrker de gode historiene snarere enn de kompliserte sjakktrekkene. Sentralt i denne beretningen er spørsmålet om sjakkgeniets vesen: Hvilke personligheter og karakterer skjuler seg bak de geniale sjakktrekkene?

Atle Grønn og Hans Olav Lahlum skriver som alltid presist, innsiktsfullt og engasjerende.

Scheie spør om fotball av Arne Scheie og Christian Haugen-Flermoe

Blir spørsmål som «Hva er hjemmebanen til Englands fotballandslag?» og «Hvilket lag vant Eliteserien i 2018?» for lett?

Hva med «Hvem scoret hat-trick i for Norge i vennskapskamp borte mot Bermuda i 1992?»

Legenden Arne Scheie har her skvist ut de mest obskure og tankevekkende fotball-kunnskapene sine, og utfordrer deg til det samme.

Den ultimate quiz-boka for fotball-elskere – enten det er på banen, tribunen, puben eller sofaen.

Skiturer i Oslomarka av Olav Harlem, Eivind Molde og Erik Unneberg

I Oslo-området er vi så heldige at de aller fleste kan oppleve vintereventyret rett utenfor stuedøren. Ingen annen hovedstad kan by på noe tilsvarende.

Skiturer i Oslomarka inneholder 71 skiturer som er jevnt fordelt over hele Marka. Turene har varierende lengde og vanskelighetsgrad. De fleste turene går i løyper beregnet på klassisk stil, men noen er tilpasset fristil eller begge stilarter.

Korte, detaljerte tekster og oversiktlige kart for hver tur gjør det enkelt å finne frem. I tillegg til turbeskrivelsene er det interessant informasjon om severdigheter, flotte bilder og tips om koselige markastuer med servering.