Slums

Estimert lesetid 3min

Mye tyder på at Trumps siste håp er at amerikanerne ikke vil stemme på en kandidat som har en mann som har vært vanemessig utro. Siden hun fortsatt er gift med ham, og dermed går god for alt han har gjort. Det minner om replikken fra Oscar Wildes skuespill Hvem er Ernest?: «Å miste en forelder, Mr. Worthing, kan anses som et uhell – å miste begge tyder på uforsiktighet.»

MEMOARER
Jeg har ikke rukket å lese boka til Jens Stoltenberg ennå, men ut fra hva avisene skriver om den, kan det virke som om han alltid – etter grundig overveielse – har kommet fram til det eneste rette, mens andre mennesker stort sett har tatt feil.

TITTEL
Hvis jeg noensinne skal skrive memoarbok, skal den hete Unnskyld.

MOSS, OPPSUMMERT
Sist onsdag i Moss, på House of Foundation – utmerket bokhandel, kafé og utstillingslokale. Rødt Moss og Omegn arrangerte møte hvor jeg snakket om Danny Katch’ bok Socialism … Seriously, Trump og mine erfaringer som sofaradikaler. Overveldende fremmøte. Jeg snakket i en time, så var det loddsalg og til slutt en grundig runde i plenum med flere gode spørsmål enn hva jeg kunne svare på. Heldigvis var det heller ikke meningen. 19. oktober kommer Bjørnar Moxnes og svarer ordentlig.

hetti, netti og letti knut naerum
Gamle Donaldblader fortsetter å by på overraskelser. Denne gangen blandingen av kynisme og et kvinnebilde som må ha vært utdatert også i 1969.

RØROS: FESTIVAL
Denne uka er det litteraturfestival på Røros. Jeg snakker om gamle krimfavoritter fredag kveld og bedriver generell høytlesing rundt lunsjtider på lørdag. Det siste som del av Litterærvandring-arrangementet, som begynner allerede klokka 10. Lørdag kveld er det Tore Renberg pluss musiker Alexander Flotve i «en særegen kveld med litteratur, musikk og godt drøs». Lover godt. Og jeg ser fram til å lese den nye boka, Du er så lys. Som er i hus.

FRA NYHETENE
Christian Tybring-Gjedde (Frp) har ikke vært i samtaler om et nytt parti. Men legger til at det «sikkert [er] positivt hvis noen prøver å gjøre det». Det skal bli spennende å se hvem flere som ikke var der.

ROCKY HORROR
Det er fortsatt vanskelig å motstå denne, fra 1977-oppsetningen på Oslo Nye Teater. Særlig når Selveste Jahn Teigen kliner til ved 1:43. Og her er en til fra samme cast album, raust animert, hvor Kari-Ann Grønsund tråkker tekstlig til på en annen måte enn som innehaver av Lillys butikk.

Linn Ullmann de urolige knut naerum
Godt skrevet, ikke funnet på.

LEST:

Linn Ullmann: De urolige
Misunnelsesverdig godt skrevet. Men er det ingen som finner på lenger? På den annen side, som nevnt på Facebook: Vi skal være takknemlige, vi som fører et så kjedelig liv at vi ikke kan gi det ut som roman.

De fleste mennesker misunner oss denne jevne duren av munterhet, avbrutt av mindre skuffelser.

TEGNESERIER:

Frank Miller, Bill Sienkewicz: Elektra: Assassin
Miller skriver pointillistisk konspirasjonsthriller. Sienkewicz tegner, maler, klipper og limer, blander tegneserierealisme og karikatur. Konspirasjonsthrilleren møter Natural Born Killers. Med laboratorieproduserte drapsmenn, enorme gønnere, ninjaer og lemlestelse. Denne boka byr på så mye lesemotstand at jeg leser den hvert femte år. Anmeldersitat på baksida, fra Fort Worth Evening Star-Telegram: “…I think we need to protect our children from this.”Hurra for andersens knut naerum
SETT:

Mr. Robot S1 (tv)
Bosch S1 (tv)
(Spoiler alert)

Hurra for Andersens (dvd)


The Quiller Memorandum (dvd)


A Touch of Cloth II (dvd)
Hjelp, vi flyr