Hør Marta Breen i Boktips’ podcast

I dagens podcast-episode fra Boktips forteller Marta Been om hvorfor hun akkurat har gitt ut «Hvordan bli (en skandinavisk) feminist».

Estimert lesetid 2min
Portrett av Marta Breen
I Russland har Marta Breens bok «Kvinner i kamp» fått 18-årsgrense. Det forteller hun om i dagens podcast-episode fra Boktips.

Marta Breen er en av Nordens mest profilerte feminister og sakprosaforfattere. Hun har skrevet en rekke bøker om feminisme, kjønnsroller og kvinnehistorie, og reist verden rundt for å snakke om dem. Møtene med feminisme rundt om i verden har vært ymse; i Russland ble hun for eksempel møtt med rosa kjeks og goodie bags. Hør om det i dagens Boktips-podcast:

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Håndbok i feminisme

Blant Marta Breens mange bøker om feminisme har Kvinner i kamp gjort det spesielt bra. Boka er blitt solgt til 27 land, blant annet Russland. I episoden forteller Marta Breen om deres mottakelse av boka, som har fått 18-årsgrense på grunn av et kapittel om LHBT.

Nå er Breen aktuell med Hvordan bli (en skandinavisk) feminist, basert på erfaringene hun har gjort seg etter mange år i feminismens tjeneste. Blant annet har hun merket at kunnskapsnivået om feminismens historie er dårlig. Derfor kom ideen om en håndbok som samler trådene i noen av likestillingsdebattene, rettet mot de landene hun har reist og holdt foredrag i. Etterhvert innså hun at det var behov for denne kunnskapen også i Norge.

Kvinnedagsapell

I podcasten forteller Breen om noen av de slagkraftige tipsene hun har med i boken. For feminisme er også en personlig kamp; hvordan kan man oppnå mest mulig likestilling i livet, på jobben og i kjærligheten? Helt til slutt holder hun en appell i anledning Kvinnedagen på søndag.

Hør hele episoden på Spotify her.