Historie om kvinnekamp gjør stor suksess i utlandet

Barn 10-12 årUkategorisertHistorie om kvinnekamp gjør stor suksess i utlandet

Forfatter Marta Breen og illustratør Jenny Jordahl har samarbeidet om en rekke feministiske bøker som har vært bestselgere i Norge. Med Kvinner i kamp – 150 års kamp for frihet, likhet og søsterskap gjør de nå stor suksess også i utlandet. Cappelen Damm Agency melder om enorm interesse for rettighetene til boken, som på kort tid er solgt til syv land.

Estimert lesetid 2min


Sverige og Korea sikret seg kjapt rettighetene til boken rett etter utgivelse. USA og Danmark kjøpte rettighetene over bordet på barnebokmessen i Bologna, og Albania kjøpte rettighetene rett etter messen. Italia og Frankrike har fulgt på de siste dagene, og boken er nå på hotlistene til en rekke litterære speidere i forkant av London Book Fair denne uken. I flere land har det vært heftig budkrig for å sikre seg rettighetene til boken.

«Kvinner i kamp er en original utgivelse som treffer tidsånden perfekt! En fremstilling av kvinnekampen gjennom 150 år, fortalt som tegneserie, er en bok som kan selges bredt og har et enormt salgspotensial både for et yngre og et voksent publikum. Forleggerne ute i verden er svært positive,» sier Ingvild Haugland, som leder Cappelen Damm Agency. «Nå gleder vi oss til London Book Fair! Oppmerksomheten blir ikke mindre der.»

Nytt opplag på gang


«Vi i Cappelen Damm barn og unge er stolte av å få lov til å utgi en bok som virkelig gjør en forskjell. Det at Kvinner i kamp helt tydelig har truffet en streng i så vidt forskjellige land som for eksempel Albania og Sverige, viser at viktige fortellinger er universelle. Mens budrundefeberen herjer ute, er et nytt opplag av Kvinner i kamp underveis her hjemme. Vi gleder oss til fortsettelsen!» sier redaksjonssjef Ragnfrid Trohaug.

Kvinnekamp


For 150 år siden levde kvinner og menn svært forskjellige liv. Kvinner fikk ikke stemme ved valg eller tjene egne penger. Det var først da kvinnene begynte å organisere seg at det skjedde endringer. I denne boka forteller forfatter Marta Breen og illustratør Jenny Jordahl om kvinnebevegelsens mange dramatiske kamper.

Marta Breen er en sakprosaforfatter med en rekke utgivelser bak seg. Hun har blant annet skrevet historien om kvinner i norsk musikkliv, boka Født feminist og bestselgeren 60 damer du skulle ha møtt i samarbeid med illustratør Jenny Jordahl. De to har også jobbet sammen på boka F-ordet som vant Kulturdepartementets fagbokpris for ungdom.

Jenny Jordahl er illustratør, designer, blogger og tegneserietegner og forfatter. Hun er velkjent for sine samarbeidsprosjekter med Marta Breen, med bøker som F-ordet og 60 damer du skulle ha møtt. Førstnevnte tittel fikk Kulturdepartementets Fagbokpris i 2015. Hun illustrerer en fast miljøspalte i Aftenposten Junior og lager sin egen tegneserie: Livet blant dyrene.