Omforlatels, Hans-Wilhelm Steinfeld

Dokumentar og samfunnOmforlatels, Hans-Wilhelm Steinfeld
Estimert lesetid 4min

Da jeg fikk vite at alle har tatt feil unntatt Hans-Wilhelm Steinfeld, ble jeg – i likhet med mange – i første omgang overrasket. Etter å ha tenkt over påstanden en liten stund sto det imidlertid klart for meg at den måtte stemme. En av de tingene som overbeviste meg, var at det var Hans-Wilhelm Steinfeld selv som sa det. Han har førstehånds kjennskap til saken, og er dermed en person jeg tillegger stor vekt, ja faktisk mer vekt enn alle unntatt ham. Vi må alle gå i oss selv for ikke å ha lyttet til Hans-Wilhelm Steinfeld den gang ting fortsatt sto til å redde. Vi fulgte ikke hans råd om å snakke om de politiske realitetene og stikke fingeren i jorda. Nå er det eneste vi har å by på en unnskyldning for at vi stakk fingeren alle andre steder: for eksempel i ørene, for å slippe å høre advarslene fra Hans-Wilhelm Steinfeld. Hver og en får tale for seg, men her kommer i hvert fall min, og den er uforbeholden: Beklager, Hans-Wilhelm Steinfeld.

TRUMP
Folk der borte, altså. Her har de to kandidater å velge mellom, og så går de jaggu hen og velger den ene.

TØRT/BLØTT
Jeg har spurt alle: “Hva er forskjellen mellom tørre og bløte vitser?” De få som mener de vet, svarer vidt forskjellig. Man blir usikker av sånt. Tenk om tørre og bløte vitser har vært det samme hele tiden.

Knut Naerum Luesveis
Luesveis

K-T2:THiLUH
Torsdag denne uka er det verdenspremiere på teaterstykket Kon-Tiki 2: Thor Heyerdahl i landet under havet. Arendals Dramatiske Selskab fremfører stykket i regi av Anne Bjørkvik. Manus av meg. Og i tilfelle noen lurte: Ja, det blir dinosauruser.

NÅR GAMLE MENNESKER DØR
Ikke bare det at vi savner dem, men også den triste og beklemmende følelsen av at det snart er vi som er eldst. Frykten for at unge mennesker skal vende seg til oss for visdom og oppdage at vi ikke har noen. Vårt siste håp er at respekten for de gamle forsvinner og ingen venter noe av oss, slik at vi slipper å bli avslørt.

Dagbladet faksimile

DAGBLADET MELDER:

Skal vi danse

LEST:

Sidsel Dalen: Dødelige dråper


Kristian Hammerstad: Trigrammaton


Gideon Defoe: The Pirates! In An Adventure With Scientists,
The Pirates! In An Adventure With Whaling


Vigdis Hjorth: Arv og miljø


Runde: Hvem drepte Ibsen?
«attenhundretallsforfattere slåss med sprengstoff og kung fu mot troll, vandøde og protofascister».Curtis Moore Knut Naerum
Fordi spenning blir mer spennende med utropstegn!

SETT:

Doctor Strange(kino)
Arrogant lege vil helbrede seg selv, drar til Nepal og får innsikt i magi, lærer seg å bruke sine evner og ender med å redde verden. Beskrevet av noen som «Det begynner som en dårlig episode av House og slutter som Kung Fu Panda

Amy (tv)
Winehouse-dokumentaren. En lang karriere som musiker: Enda en av mange ting som er vanskelig å kombinere med tungt narkotikabruk. Underlig at det fortsatt er såpass populært.

Source Code (tv)
Jake Gyllenhaal reiser tilbake i tid, gang på gang, men bare åtte minutter om gangen, for å stanse en bombe. Regidebuten til Duncan Jones, sønn av David Bowie.

Sherlock Holmes and The Spider Woman (dvd)
59 minutter fortettet sludder. Uimotståelig. Manus av den legendariske Bertram Millhauser. Og en av favoritt-Holmes-filmatiseringene til Gatiss og Moffat.

Mr. And Mrs. Smith (tv)
Ikke Hitchcock-filmen av samme navn, men den hvor Pitt og Jolie gifter seg med hverandre uten at noen av dem oppdager at den andre lever av å ta livet av folk. Strøkent, men verken spesielt spennende eller så morsomt som det kunne ha vært. Schwarzenegger-filmen True Lies utfører dette trikset bedre.

Black Mirror S1 E1(dvd)
Noen kidnapper en britisk prinsesse og truer med å drepe henne med mindre statsministeren har sex med en gris på direktesendt fjernsyn. Typisk.

Die Versieders! S1 E02(dvd)
Gullguttene, strengt tatt, i nederlandsk gjengivelse. Roger «Øyenbryn» Moore og Tony «Kjørehansker» Curtis som britisk lord og amerikansk millionær hamler opp med fremmede agenter. Moore fikk dama denne gangen. Jeg husker ikke om det alltid var sånn, eller om de byttet på det. Nesten like tøft som da jeg var elleve.

Thief (dvd)
Tidlig film av Michael Mann. Han med Miami Vice, Heat, Den siste mohikaner og Ali. James Caan med sedvanlig kort lunte er skapsprengeren som bare skal utføre En Siste Jobb. Hvis han hadde sett litt film, ville han visst at det pleier å skjære seg.