Robert Mood: – Hvis du har en plan, vil du aldri bli en god leder

Episode 2 av «Veien til Paradiso»-podden spør: Hvordan kan anarkisten Jan Vardøen og generalen Robert Mood ha så likt syn på lederskap?

Estimert lesetid 3min

Veien til Paradiso – En slags gründerpodcast er en helt ny mini-podcastserie, der gründer Jan Vardøen og Lena Storvand inviterer interessante gjester til å snakke om entrepenørskap, ledelse og livet.

I andre episode er det generalen og nylig avgått president i Røde Kors, Robert Mood, som er gjest.

På papiret kunne knapt Vardøen og Mood være mer ulike: Vardøen er tilhenger av flat struktur og liker ikke å bli tiltalt som sjef. I podcasten forteller han om tiden sin som aktiv husokkupant.

Robert Mood, på sin side, har gjort karriere i militæret, der hierarkiene er rigide. Så hvorfor har anarkisten og generalen så like syn på lederskap?

Podcasten er laget i forbindelse med boka Veien til Paradiso – En gründers reise, som er tilgjengelig som e-boklydbok og i fysisk format.

Hør «Veien til Paradiso – En slags gründerpodcast» her

…eller i en annen podcast-tjeneste:

Kunne ikke vært mer ulike på papiret

Robert Mood (Foto: Lars Petter Pettersson)

Mood (f. 1958) avsluttet sin militærtjeneste som generalløytnant i 2016 etter nesten 40 år og mange lederstillinger for Norge, NATO og FN. I 2016 ble han tildelt Fritt Ords Pris for ytringsmot i den offentlig debatten. 

Jan Vardøen må kunne sies å være en av landets mest toneangivende utelivsgründere. Vardøen kom til Norge fra England i 1988 med to tomme hender, men har siden bygget opp mange kjente og kjære restauranter, barer og kinoer – fra Bar Boca til The Nighthawk Diner og ikke minst Villa Paradiso. I tillegg til å være filmregissør og forfatter.

Lena Storvand er medprogramleder i podcasten og dessuten medforfatter av boka «Veien til Paradiso – En gründers reise». (Foto: Marthe Amanda Vannebo)

– Jeg har gjort mye forskjellig, men absolutt uten noen plan, sier Vardøen i podcasten.

– Hvis du har en plan, vil du aldri bli en god leder. Da vil du alltid leve i din neste jobb, du vil være på vei til noe du håper være på vei et annet sted. Mens hemmeligheten ligger i å se menneskene, se teamet, gjøre en best mulig jobb der du er nå, mener Mood.

Les boka Veien til Paradiso – En gründers reise

I boka Veien til Paradiso – En gründers reise forteller Jan Vardøen historien om hvordan han som ung og rotløs britisk gutt endte som en av de mest toneangivende restaurant- og utestedsgründerne i Norge. Her får du tips og triks fra en lidenskapelig entrepenør som har bygget en karriere på prøving, feiling – og prøving igjen. Dette er kunnskapen du ikke får på skolebenken.

Veien til Paradiso – En gründers reise er tilgjengelig som e-bok, lydbok og i fysisk format.