DnB, Kongen og finsk tegneseriehumor

Dokumentar og samfunnDnB, Kongen og finsk tegneseriehumor
Estimert lesetid 3min

KONGEN
Vi kan ikke ta imot hele Afrika i Europa. Ikke hele Australia heller. Det er simpelthen ikke plass. Kan ikke ta Kongen på forståelsen av flateinnhold. Mer usikkert om hele Afrika vil til Europa, eller om noen har påstått det. Åpner for den mulighet at Kongen rører for polemisk effekt.

PANAMA PAPERS
Jeg har vært DnB-kunde siden 90-tallet, men aldri fått tilbud om å gjemme sparepenger i Panama. Det er som om banken min ikke ser meg.

DAGBLADET
Sist lørdag skrev jeg i Dagbladet at rasisme er dumt, men jeg har ikke tort å gå på nettet og se etter om det hjalp.

FRA KULTURLIVET
# Vært i Kongsberg på premieren av Aasen Barne- og Ungdomsteaters oppsetning av PEER! Dyktige unge mennesker med foreldre som står på. Også undres man alltid: Hva skal til for å få flere gutter til å spille teater? For øvrig beklager jeg overfor AaBUt at jeg glemte å ta med mynt til lotteriet.

# Blitt bokbadet på Gummibaren i Drammen. Volle og jeg ble utspurt og ordstyrt av Dagbladets Sven Ove Bakke. Godt besøk, god stemning. På Union over gata var det vinyl, hvor jeg for en rimelig penge sikret meg både Rosemalt sound og Per Aabels Peter og ulven. Mer enn dette er det ikke lov å vente av et besøk i Drammen.

# Denne uka skal jeg besøke Arendal Dramatiske Selskab og overvære en prøve på mitt episke stillehavsdrama Kon-Tiki 2: Thor Heyerdahl i landet under havet, som har premiere til høsten. Et stykke for dem som syns det blir for få flåteferder på norske scener. Spent. Ikke minst på om noen vil sikre seg filmrettighetene.

# Torsdag 14. april klo 19: Jeg snakker om Den edle ville (og vi tamme) på Nasjonalbiblioteket.
Gratis! Moroa stanser aldri.

*


SETT

Tenk om (Det norske teatret)
En musikal om hvor lite som skal til for at livet tar en annen retning. Parallelle løp flettes i hverandre. Heidi Gjermundsen Broch ble for lenge siden dronningen av musikaler i Norge, har hovedrollen her og regjererer videre.

Flightplan (tv)
Den hvor Jodie Foster tar fly med datteren sin og sovner og når hun våkner, er datteren forsvunnet og ingen andre på flyet har sett henne. Ideer til oppfølgere:

# Jodie Foster tar fly og går på do og når hun kommer tilbake, sitter det en tjukk mann på hennes plass og kan vise fram billett og nekter å flytte seg.

# Jodie Foster tar fly og sovner. Når hun våkner, sitter det et barn ved siden av henne og insisterer på å kalle henne «mamma».

# Jodie Foster tar fly og går på do. Når hun kommer ut igjen, er hun om bord på et tog.

LEST

Dahl: Kureren
Brage- og Rivertonprisvinnende krim med handlingen lagt til 1942, 1967 og 2015. Kjell Ola Dahl overvinner min skepsis til kriminalintriger med røtter i andre verdenskrig og skriver så du ser det.

Jarla: Fingerpori from Finland
Mer finske tegneserier jeg rasket med meg der borte. Dette er morsomt og drøyt og på engelsk. I følge forordet er dette på finsk såpass ordspilldrevet at bare en av tre striper kan oversettes. Noen sier ordspill er vitsenes fattige fetter, jeg sier at det er den gøyale onkelen.

finsk tegneseriehumor Knut Nærum
Finsk humor

 *


BEDRIFTSNAVN SOM IKKE INNGIR TILLIT
Teeth’R’us
Norsk Rett Skriving Byrå
Fishy Sjømat
Jussmester’n
Norwegian Flag Factory
Morfeus Vakthold
INTERIØREKSPERTEN!!
Skarpe Leker
DnB

Skisse Knut Nærum
Skisse.