Internasjonale bestselgere for SKAM-generasjonen

BarnebøkerUngdomsbøkerInternasjonale bestselgere for SKAM-generasjonen

Karen M. MacManus ungdomsromaner En av oss lyver og To kan holde på en hemmelighet har ligget til sammen 90 uker på New York Times bestselgerliste.

Estimert lesetid 3min
Ung kvinne som holder pekefingeren over munnen: Hysj!
Få har, som Karen M. McManus, lyktes med å skrive thrillere for ungdom. I den nye romanen To kan holde på en hemmelighet blir vi tatt med til en idyllisk småby som skjuler forferdelige hemmeligheter… Foto: Unsplash

Karen M. McManus to ungdomsromaner En av oss lyver og To kan holde på en hemmelighet har ligget til sammen nesten 90 uker på New York Times bestselgerliste. En sensasjon!

To kan holde på en hemmelighet – en thriller for ungdom

Forfatteren bak bestselgeren En av oss lyver, Karen M. McManus, er tilbake med nok en spennende thriller for SKAM-generasjonen: To kan holde på en hemmelighet! Boken har ligget på toppen av New York Times bestselgerliste siden den kom ut tidligere i år. Til sammen har de to bøkene toppet listen over ungdombøker i nesten 90 uker!

Hemmeligheter kan være farlige

I boken møter vi Ellery, som har vokst opp med hemmeligheter. Moren hennes har mange av dem. Bestemoren hennes også. Hemmeligheter kan være farlige.

Echo Ridge – en tilsynelatende idyllisk småby

I den amerikanske småbyen Echo Ridge, som Ellery har hørt om siden hun var liten, gjør en klokt i å holde hemmelighetene for seg selv. Tanten hennes forsvant nemlig derfra som 17-åring. For fem år siden ble småbyen igjen satt på kartet da en avgangselev på high school ble funnet drept. Av ulike grunner må Ellery plutselig flytte Echo Ridge. Og ikke nok med det: Hun må bo hos bestemoren sin, som hun knapt kjenner. Ved første øyekast virker småbyen hyggelig, men under overflaten skjuler den mange hemmeligheter. Ikke før har skoleåret begynt før en avgangselev meldt savnet…

Den internasjonale bestselgeren En av oss lyver – nå i pocket

Ungdomsromanen En av oss lyver har ligget på New York Times bestselgerliste i nesten 80 uker! Boken tar oss med til Bayview High School en torsdag ettermiddag, der fem elever må sitte igjen etter skoletid. En av dem, Simon, kommer aldri ut av det klasserommet igjen i live. Han dør før de har sittet tiden ut. Og ifølge etterforskningen skyldes ikke dødsfallet noen ulykke. De fire andre blir naturlig nok mistenkt, men kanskje er de bare perfekte syndebukker for en drapsmann på frifot?

En roman for SKAM-generasjonen

Randi Fuglehaug i BOK 365, beskrev En av oss lyver som en roman for «Skam»-generasjonen da den kom på norsk i 2017: «Karen M. McManus har snekret sammen en underholdende historie som ikke bare inneholder et spennende drapsmysterium og en god porsjon mediekritikk, men også pakker inn fortellinger om familieproblemer, prestasjonsjag, forelskelse, vennskap og identitetsspørsmål.»

Begge bøkene er oversatt av Agnete Øye

Agnete Øye (f. 1969) er en dyktig oversetter som er særlig kjent for sine oversettelser av filosofi- og teoritunge bøker, men også gode oversettelser av skjønnlitteratur.