Urban Ledgend: Møt læreren som ble superhelt

BarnebøkerTegneserierUrban Ledgend: Møt læreren som ble superhelt

I tegneserieromanene «The Urban Legend» har Josef Yohannes skapt en uvanlig superhelt. Når han ikke jobber som lærer på videregående, bekjemper The Urban Legend kriminelle i Capital City.

Estimert lesetid 2min
Illustrasjon fra Urban Legend
Møt superhelten som utrettelig jobber for å bekjempe ondre krefter i Capital City. (Illustrasjon: Steve Baker)

Josef Tzegazi Yohannes står bak tegneserien om den usedvanlige superhelten The Urban Legend. Til daglig er han en helt vanlig lærer, men når det trengs: en superhelt som jobber mot byens kriminalitet og urettferdighet.

The Urban Legend har ingen superkrefter, han er kun bevæpnet med knyttede never, sterk rettferdighetssans og et enda større mot. Nå er tredje bind i serien her.

Stor sukess med serien

Josef Tzegazi Yohannes har hatt stor suksess både i Norge i USA med tegneserieuniverset The Urban Legend. Tegneseriene er hittil oversatt til ni språk. The Urban Legend har blitt valgt ut som egen stripe i USA Today sammen med størrelser som Batman, Captain America og Spiderman. Han er også en aktiv foredragsholder og formidler for barn og ungdom.

Serieskaper Josef Yohannes har hatt stor suksess med The Urban Legend også utenfor Norges grenser. (Foto: Jørgen Storhaug).

Begynnelsen

I den første boken, En ekte superhelt blir til, blir vi kjent med den 29 år gamle læreren som jobber på en videregående skole i den oppdiktede byen Capital City.

Byen er gjennomkorrupt, og kriminaliteten regjerer i gatene. Politiet har blitt desillusjonert og handlingslammet. Etter at Malcoms egen fetter blir myrdet, bestemmer han seg for å starte en modig kamp mot de onde kreftene i byen.

Får hele underverdenen mot seg

I andre bok, Ingen vei tilbake, har Malcom endelig fengslet alle byens fremste kriminelle. Dessverre har han også fått den samlede underverdenen i Capital City mot seg. Som om ikke det var nok, utfordres han også av en livsfarlig konkurrent.

Malcom unner seg en ferie i Oslo, men oppholdet blir ikke som han har tenkt seg…

The Urban Legend konfronteres

I denne tredje boken vender Malcom T. Madiba tilbake til lærerjobben sin og håper å kunne leve i fred og ro. Men snart blir han konfrontert av en kriminell gjeng som ønsker å ta over Capital City. Denne gjengen snakker Malcoms morsmål eritreisk, og kjenner til Malcoms bakgrunn. Malcom skjønner etter hvert at de sitter på nøkkelen til viktig informasjon om fortiden hans, og det de avslører fører til flere spørsmål enn svar. Malcom blir fast bestemt på å oppsøke disse svarene, uansett hvor de måtte føre han.