Kvinner i kamp

Forfatter Marta Breen og illustratør Jenny Jordahl har samarbeidet om en rekke bestselgende feministiske bøker. I «Kvinner i kamp – 150 års kamp for frihet, likhet og søsterskap» forteller de i tegneserieform om kvinnebevegelsens dramatiske kamper.

Estimert lesetid 1min

I Kvinner i kamp får vi innblikk i hva feministene har kjempet for de siste 150 år. De tre viktigste sakene har vært  – og er!  – rett til utdannelse, rett til å stemme ved politiske valg og rett til å bestemme over egen kropp.

I lys av #metoo-kampanjen og 40-årsmarkeringen av likestillingsloven er dette et annerledes og sterkt bidrag til forståelse av og innføring i feminismen.

Boka tar oss gjennom hendelser og temaer som erklæringen av kvinners rettigheter i 1848, suffragettene og prevensjon til fredsprisvinner Malalas kamp, menneskehandel og kjønnslemlestelse.

Flere land i verden har strammet inn – eller ønsker å stramme inn – kvinners tilgang til abort.

En historie om mot

For 150 år siden levde kvinner og menn svært forskjellige liv. Faren bestemte over datteren til hun giftet seg. Deretter var det ektemannens tur. Det var først da kvinnene begynte å organisere seg at det skjedde endringer.

Breen og Jordahl har samarbeidet om en rekke bokprosjekter, blant annet ungdomsboka F-ordet. 155 grunner til å være feminist (som mottok Kulturdepartementets fagbokpris for ungdom i 2015) og bestselgeren 60 damer du skulle ha møtt (2016).