Serien barna kommer til å sluke: «Kjære dumme dagbok»

BarnebøkerBarn 8-10 årSerien barna kommer til å sluke: «Kjære dumme dagbok»

Verdens Peneste Jente i skolegården er bare sykt irriterende. Det synes i alle fall Jamie. I dagboken hennes kan dere lese mer om hvorfor. NB! Dette er vanedannende bøker.

Estimert lesetid 3min
Kjære dumme dagbok toppbilde med illustrasjoner fra omslag
Disse bøkene går ned på høykant. Det er lettleste bøker med korte avsnitt og morsomme tegninger til.

Hvis du har barn i huset som liker Dustedagbøkene eller Pingle er denne serien definitivt høyaktuell for dere. Serien heter Kjære dumme dagbok og handler om Jamie Kelly ei jente som synes skoledagene kan være fryktelig slitsomme! Heldigvis er hun en observant jente som evner å se det hele med et skrått blikk.

Her får du masse forviklinger, følelser og teite episoder beskrevet, og det er lett å la seg rive med av historien. Det er skikkelig slukebøker; teksten er lettlest, kaptilene er korte og har morsomme illustrasjoner i sort-hvitt som følger historien.

Noen ser ut til å få alt hele tiden, som skolens mest populære jente Angeline.

NB. Hemmelig!

I Kjære dumme dagbok 1 får du smuglese Jamie Kellys dagbok. MEN den er hemmelig, så vær forsiktig!

På den andre siden, er hun utrolig observant og legger merke til så mye rart på skolen sin, at det er bare så festlig å lese dagboken hennes.

Hun opplever typiske ting for alderen, det er ikke enkelt å være på skolen, når man blir misunnelig, forelsket og alt det der. Så er det selvsagt skolens peneste som bare så er irriterende, Angeline.

Irriterende jeans

I Kjære dumme dagbok 2 tårner problemene seg opp. Jamies bukser var først helt normale. Men så skjedde det noe, buksene ble trange og illeluktende – de har blitt FORHEKSET!

Kanskje de kan brukes til noe fornuftig – å roe ned en sint hund, overvinne den irriterende pene jenta på skolen eller gjøre Jamie helt uimotståelig (slik at hun kan vinne den kjekkeste gutten i åttende?). Eller kanskje bare buksa er helt normal og kvalifiserer til Pinlig Problem?

Forviklinger og forelskelser

I den neste boka (som man må anskaffe seg ASAP etter de to første), Kjære dumme dagbok 3, er Jamie veldig forelsket i en gutt som heter Hudson. Men det er ikke bare det, en – viss person – som – er – for – ekkel – til – å- nevnes, er forelsket i Jamie.

Ungdomskolen er full av karakterer, og dessverre er Hudson selv forelsket i Prinsesse Slaskepott (Verdens Peneste Jente). Henger du fortsatt med?

Da kan det være det samme

I så fall er det selvsagt rett videre i historien, bok nummer fire – Kjære dumme dagbok 4aldri gjør NOE noensinne. Det er ikke vits i å gjøre noe, når det dukker opp problemer overalt! Bestevennen lyver og hennes verste fiende viser seg å være en sjarmbombe. Og hunden hennes venter bare på å hevne seg.

MEN nå hun allikevel har et sammenstøt med den populære jenta Angeline viser det at Jamie også kan være snill – helt til hun innser at å hjelpe også stinker. Argh, – det skal ikke være lett altså!