Syv tips til sommerbøker for barn 6-10 år

BarnebøkerBarn 6-8 årSyv tips til sommerbøker for barn 6-10 år

Sommerferie er lesetid! Her er syv tips til sommerbøker både for barna som har begynt å sluke bøker og for dem som trenger litt ekstra motivasjon.

Estimert lesetid 4min
Jente som leser "Astrid Lindgrens sommerbok"
Om sommeren er det endelig tid til å slappe av med en god bok i hagen, på stranda, på reisen eller på hytta. (Foto: Turid Oline Hepsø)

Perfekt reisefølge på London-turen

Lovisa de Geer og Millis Sarri (ill.): «Sofie og Jakob reiser til London»

Bli med Jakob, lillesøster Sofie og tante Lollo på tur til London!

«Sofie og Jakob reiser til London» er den første boken i en serie herlige reisefortellinger for barn opptil 7 år. Boken inneholder både lærerike fakta om flere av de mest kjente severdighetene i London, og er samtidig en morsom og spennende oppdagelsesreise i Englands hovedstad.

Forfatter Lovisa de Geer er en av Sveriges ledende reiseeksperter, og hun skriver for en rekke kjente aviser og magasiner.

Aktiviteter og lesestoff i ett

Martin Widmark og Helena Willis (ill.): «LasseMajas Sommerferiebok 2019»

«LasseMajas sommerferiebok 2019» er det perfekte reisefølge på stranden, i bilen eller på hytta. Les den nyskrevne novellen «Vallebylekene», ha det gøy med aktiviteter, quiz og oppgaver, og få inspirasjon til egne sommeraktiviteter!

Hittil er det skrevet 26 bøker i serien LasseMajas Detektivbyrå, der de populære detektivene Lasse og Maja løser mysterier. De har også dukket opp i filmer, i spill, på opera og utstillinger. Historiene er lettlest, men ikke lettløst. Språket er enkelt og rett på sak og intrigen er finurlig og gjennomtenkt. LasseMaja-serien har titusenvis av fans og det er ingen tvil om at leserne liker seg i Valleby!

Alle trenger en sommervenn

Frida Nilsson: «Hedvig får en sommervenn»

«Hedvig får en sommervenn» er den tredje, frittstående boka om Hedvig, som bor utenfor huttaheiti og er nabo med ingen. Nå har Hedvig sommerferie, men selv om solen skinner, er det gudsjammerlig kjedelig. Den eneste lekekameraten er eselet Max-Olov, og han holder seg mest for seg selv. Dessuten har farmor fått en propp i hjernen og oppfører seg veldig merkelig. Det ser ut til å bli tidenes kjedeligste sommer. Helt til Steken dukker opp!

Dagboka til jentene i NRKs populære serie

Anne Wisløff: «Lik meg – Oda og Arins dagbok»

Hva er egentlig utestenging? Et blikk, en kommentar, mangel på likes, en snapgruppe du ikke ble en del av – eller en bursdag du ikke var invitert i?

Gjennom NRK Supers populære dramasatsning «Lik meg» har en bred målgruppe fått ta del i hvordan den nye mobbingen, som altfor mange barn og unge opplever hver dag, kan foregå. «Lik meg – Oda og Arins dagbok» er skrevet som en dagbok fra to perspektiv. Ved å lese om jentenes dilemmaer, indre kamper og smerte, får leseren innsikt i mer om den usynlige mobbingen enn det som har blitt vist i serien. Som i serien ligger bokens styrke i autentisiteten, boka er sterk lesning for både barn og foreldre – garantert sug i magen.

Dyrequiz for hele familien

Åshild Skadberg: «Quiz om all verdens dyr»

I den lettleste «Quiz om all verdens dyr» finner dere overraskende fakta om dyr dere ikke visste dere var nysgjerrige på! Spørsmålene er fra Aftenposten Juniors dyrespalte. Boka er i serien Leseløve, og er perfekt å lese selv for barna fra 7 år.

Ghost Busters møter Stranger Things

Aleksander Kirkwood Brown og Andreas Iversen (ill.): «Edward Rubikons mysterier. Hekseskogen»

I spenningsserien «Edward Rubikons mysterier» møter Ghost Busters Stranger Things! Bøkene er en blanding av tegneserie og bildebok, med masser av sprelske, småskumle og fargerike illustrasjoner – perfekt som leseinspirasjon for barna fra ca. 9 år. I den fjerne boka «Edward Rubikons mysterier. Hekseskogen» løser monsterjeger Edward Rubikon sammen med sine venner Kasper og Nadira et mysterium i Hekseskogen.⠀⠀

Skattejakt på hytta

Selma Lønning Aarø og Tiril Valeur (ill.): «Milla leter etter gull»

Bestevenner på sommerferie = fart, spenning og humor! Milla og Filla er bestevenner. De er sammen hver dag. Og når Filla endelig får være med Milla på hytta, vet de at det blir en super sommer!

Enda bedre blir det når de hører at det er en skatt på øya. Milla bestemmer at de skal finne skatten. Men så dukker Otto opp – og han påstår at han eier alt på øya! Til og med skatten, hvis de finner den. Da legger Milla en plan …

«Milla leter etter gull» er en frittstående oppfølger til Selma Lønning Aarø og Tiril Valeurs sjarmerende suksesshistorie «Milla bestemmer».