Vær deg selv! Du er god nok som du er!

BarnebøkerUngdomsbøkerVær deg selv! Du er god nok som du er!

Ta sjansen! Selvtillitskoden for jenter er et minikurs i hvordan jenter kan skaffe seg bedre selvtillit, beholde den og bruke den.

Estimert lesetid 3min
Jenter sliter ofte med både dårlig selvtillit og lavt selvbilde, og trenger hjelp til å styrke begge deler. Her er en jente som ser ut til å ha funnet balansen, bokstavelig talt. Håpet er at hun både har en god følelse av mestring og av at hun uansett er god nok som hun er.

Hei du jente som er mellom 10-16 år!

Har du noen gang ønsket at du var modig nok til å melde deg inn i et idrettslag, stå på en scene, snakke med en sur lærer eller starte en dyreverngruppe? Uansett hva det er, trengs det selvtillit. Det er det som gir deg kraft og mot til å gjøre hva du vil. 

Vær deg selv! Våg å gjøre feil! Du er god nok som du er!

Boken Ta sjansen! Selvtillitskoden for jenter er stappfull av tegneseriestriper, morsomme lister og tester, og historier fra jenter som finnes i virkeligheten. Men viktigst av alt: Den gir deg nøkkelen til selvtillit – hvordan du skal selvtillit, og hvordan du skal bruke den. Snart kommer du til å gripe dagen, takle utfordringer som du aldri kunne ha sett for deg, og ta sjanser som fører til store eventyr!

«Dette er boken som alle jenter trenger for å få drømmene sine til å gå i oppfyllelse!» Laurie Fernandez, olympisk mester i turn og forfatter av bestselgeren I Got This

Hvem er Katty Kay og Claire Shipman?

Forfatterene Katty Kay og Claire Shipman er venninner og reportere. For åtte år siden begynte de å skrive bøker sammen. De står blant annet bak Womenomics og Selvtillitskoden for jenter. Katty er nyhetsanker for BBC News. Claire er tidligere tv-reporter, men er nå foredragsholder. Begge har mann, barn og bikkjer. Søk gjerne opp Katty og Claire på nettet: www.confidencecodegirls.com

«Jeg skulle ønske jeg hadde hatt denne boken da jeg var yngre…» -Sheryl Sandberg, COO i Facebook og grunnlegger av Lean In og Option B

Gode inspirasjonsbøker om kvinner som har stått for noe

Marta Breen og Jenny Jordahls bok Kvinner i kamp (2018) handler om 150 års kamp for frihet, likhet og søsterskap. Boken har blitt en suksess over hele verden, og er nå solgt til 22 land!

Kvinner i kamp – 150 års kamp for frihet, likhet og søsterskap! er skrevet av Marta Breen og illustrert av Jenny Jordahl.
Kvinner i kamp – 150 års kamp for frihet, likhet og søsterskap! er skrevet av Marta Breen og illustrert av Jenny Jordahl. Boken beskriver de viktigste sakene kvinnebevegelsen har kjempet for gjennom tidene. Boken har ikke bare truffet blink her hjemme – så langt har hele 25 land sikret seg rettighetene. Flere land lanserer sine utgaver 8. mars i år. Foto av Jenny Jordahl: Maja Hattvang. Foto av Marta Breen: Maria Gossé. Les mer om boken her!

Elena Favilli og Francesca Cavallos Nattafortellinger for rebelske jenter 1 og 2 er to andre inspirasjonsbøker som går sin seiersgang over verden. Hver av bøkene inneholder historier om 100 ekstraordinære kvinner – fra Kleopatra og Astrid Lindgren til Michelle Obama, Beyoncé og J.K. Rowling. 

Omslaget på hver av de to bøkene Nattafortellinger for rebelske jenter av Cavallo og Favilli.
«Nattafortellinger for rebelske jenter-serien er en liten del av en samtale som er større enn hver og en av oss. Større enn våre enkelte håp. Og i alle fall større enn frykten vår.» Cavallo og Favilli