«25 dager til jul» er varmhjertet, sjarmerende og har ørlite grann magi

SkjønnlitteraturUnderholdningsromaner«25 dager til jul» er varmhjertet, sjarmerende og har ørlite grann magi

På tide å ta en pause fra førjulsstresset? I «25 dager til jul» får du både dramatikk, kjærlighet og noen juletrær på kjøpet.

Estimert lesetid 3min
Kom i julestemning med denne lille godbiten her. På kjøpet får du en god dose dramatikk og kjærlighet. Perfekt nå som det snart er jul. (Foto: Åsmund Holien Mo.)

Ukas feelgood er en skikkelig godbit som garantert setter deg i julestemning. Poppy Alexanders 25 dager til jul er en roman for alle som liker historier med en liten dose realisme, og en stor dose kjærlighet.

En jul full av minner

Hovedpersonen i fortellingen er Kate Potter. Hun har alltid likt julen, og hadde dette vært for noen år siden hadde hun pakket julegaver i september og startet med bakingen i november. Men det er ikke det, og nå er alt annerledes. For det var før Kates ektemann dro ut i krigen og ikke kom hjem. Nå hater hun desember.

Mens hun er ensom, trenger sønnen Jack en jul han kan ha gode minner fra. Et lite julemirakel må til. Hvis det ikke er et mirakel på vei, må Kate sette i gang å skape sitt eget, for jul skal det bli! Dermed er det klart for nedtellingen til det som kanskje skal bli tidenes jul. Hun har planlagt alt, men det viser seg at man kan ikke planlegge for det uventede.

Romantikk + jul = sant

Oda Skard er den norske redaktøren for boka, og hun anbefaler denne varmt til alle som liker romantiske julebøker.

– Den inneholder i grunnen alt det en fin juleroman bør gjøre – boken handler om en ung mor som ønsker å lage en så fin jul som mulig for sønnen sin. Den lille familien har ikke så god råd, og mammaen jobber så hardt hun kan for å få råd til både gaver og et juletre, noe som ikke er en selvfølge, selv om hun jobber som juletreselger!

Uten å røpe for mye, avslører Skard at det er muligheter for en aldri så liten romanse i fortellingen:

– Hver dag i desember, når hun er ferdig på jobb, prøver hun å finne på en koselig juleaktivitet som hun kan gjøre sammen med gutten sin. Samtidig arbeider hun med et veldedig prosjekt for at andre også skal få en fin jul og slippe å sitte alene. Og midt oppi alt er det en kjekk og sjarmerende mann som stadig oppsøker henne der hun står blant alle juletrærne.

Sjarmerer leserne i senk

Romanen har blitt godt mottatt av både bloggere og anmeldere: «… en nydelig, nydelig bok som plasserte meg rett under juletreet fra første side.» skrev The Writing Garnet om boka da den utkom.

Book After Book skriver at den er «romantisk, hjertevarm og veldig sjarmerende», mens MADEUP Book Reviews skriver «En nydelig skrevet julebok, full av ‘magi’ og hverdagens realiteter i like store mengder.»

«… en fantastisk fortelling som virkelig tar tak i hjertet ditt mens du følger de ulike personene i deres nedtelling til jul … Jeg elsket den.» skriver the Broadbean

Skrev sin første bok som femåring

Forfatteren av 25 dager til jul bor i England og har alltid vært glad i å skrive. Allerede da hun var fem år skrev hun sin første historie.

Det skulle imidlertid bli en lang pause før hun tok opp forfatterkarrieren. Men skrivingen fortsatte både gjennom reklame og journalistikk før hun begynte å skrive skjønnlitteratur. Nå bor hun i West Sussex sammen med familien sin, inkludert flere husdyr.

Her kan du kjøpe 25 dager til jul som pocket, lydbok eller e-bok.