Lucinda Rileys «Solsøsteren» er endelig ute i pocket

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerLucinda Rileys «Solsøsteren» er endelig ute i pocket

Bestselgerdronning Lucinda Riley ble hyllet av norske anmeldere da «Solsøsteren» utkom like etter årssskiftet. Boka tar deg med til nåtidens Manhattan og 30-tallets Kenya, og er nummer seks av syv i den ekstremt populære serien De syv søstre.

Estimert lesetid 3min
Foto av boka Solsøsteren av Lucinda Riley
Lucinda Riley er født i Irland, og skrev sin første bok som 24-årig. Bøkene hennes er oversatt til over 30 språk og har solgt i over 15 millioner eksemplarer. Serien «De syv søstre» er hennes største suksess til nå. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Lucinda Riley har vært å finne på de norske bestselgerlistene hver eneste uke de siste fire årene. Iblant med mer enn én bok samtidig. Det er ganske unikt! Solsøsteren er sjette bok ut i serien, og mens det lenge ikke har vært noen tvil om at norske lesere elsker De syv søstre-serien, sluttet også anmelderne seg til fanskaren da Solsøsteren utkom. NRK omtalte boka som «forfriskende original», mens VG belønnet den med en god femmer på terningen.

Hun overvinner, ja, jeg innrømmer det, den mest standhaftige skeptiker med sin fortellerglede og fortellerevne.

Guri Hjeltnes, VG

– Formidabel pageturner

Anmelder Guri Hjeltnes i VG kalte i overskriften Solsøsteren for en «formidabel pageturner», og skrev bl.a.: «Trivselsskaperen Riley vet å punche inn miljøer, detaljer, godbiter og parallellhistorier i fortid og nåtid. […] [Solsøsteren er] underholdningslitteratur på sitt beste.». Videre slo hun fast at Solsøsteren har «trivsel og susende sjarm i overflod», og hele serien De syv søstre karakteriseres som «et imponerende skrivemaraton».

Også NRKs anmelder May Grethe Lerum var åpenbart begeistret, og konstaterte: «Nok en formidabel fortelling av Lucinda Riley. […] Lucinda Riley plasserer ganske så elegant sin leser på første rad når famøse mord og historiske kjendis-tragedier inntreffer. […] selv om man ser utenfor denne sjangeren, er det ikke mange forfattere som ville klart å forme så mange og ulike miljøer på en gjennomført medrivende og levende måte.».

Solsøsteren: Electras historie

I Solsøsteren følger vi den sjette søsteren, vakre Electra, på en reise fra Manhattans hektiske atmosfære til Afrikas praktfulle, vidåpne sletter. For omverdenen er Electra D’Aplièse kvinnen som har alt. Hun er vakker, rik og berømt – og er en av verdens toppmodeller.

Men under den perfekte overflaten har Electras allerede skjøre sinnstilstand blitt rystet av farens dødsfall. Mens folk rundt henne frykter for Electras helse, mottar hun et brev fra en fremmed kvinne som hevder at hun er hennes biologiske bestemor.

I 1939 ankommer Cecily Huntley-Morgan Kenya fra New York i håp om å reparere et knust hjerte. Hun bor hos sin gudmor ved bredden av den vakre innsjøen Naivasha. Her møter hun Bill Forsythe, en beryktet ungkar og storfebonde med nære forbindelser til den stolte Maasai-stammen.

Egentlig skal Cecily bare oppholde seg i Afrika noen få uker. Men etter en sjokkerende oppdagelse, og med krigens trusler hengende over seg, har hun ingen mulighet til å reise hjem. Hun flytter til Wanjohi-dalen, og her bor hun isolert og alene – helt til hun møter en ung kvinne og gir henne et løfte som vil endre livet hennes for alltid.

Lucinda Riley – Solsøsteren (pocket)

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerLucinda Riley – Solsøsteren (pocket)
Estimert lesetid under 1min
Omslag for Lucinda Riley - Solsøsteren