I varme «Etter oss» av Gunn Marit Nisja prøver fire venninner å vekke gammelt vennskap til live

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerI varme «Etter oss» av Gunn Marit Nisja prøver fire venninner å vekke gammelt vennskap til live

Fire venninners veier skilles etter et spennende år på folkehøgskole. Førti år senere tar den ene uventet opp kontakten igjen. Klarer de å vekke vennskapet til live igjen?

Estimert lesetid 2min
Foto av omslaget til boka "Etter oss" av Gunn Marit Nisja
«Etter oss» av Gunn Marit Nisja har alt du kan forvente av en herlig sommer-pocket. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Debutboka til Gunn Marit NisjaNaken i hijab, ble nominert til Bokhandlerprisen og solgte over 20 000 eksemplarer. Nå er Nisjas nyeste roman Etter oss ute i pocket. Det er en varm og stemningsfull roman om vennskap og tapt kjærlighet – en gjenkjennelig historie med karakterer man blir glad i. Hva mer kan man forvente av den perfekte sommer-pocketen?

En uventet telefon

I Etter oss drar fire jenter hver til sitt etter et spennende og omveltende år på folkehøgskole. Førti år senere sitter Ingrid igjen alene etter at mannen Arvid brått har gått bort. En søndagsmorgen ringer uventet en av de gamle venninnene. Snart vekkes både kjærlighet og konflikter til live. Kanskje er det ikke for sent for dem likevel …

Kjøp Etter oss som e-bok her

– Inspirerte til å ta kontakt med gamle venner

Gunn Marit Nisja er glad for å ha skrevet «Etter oss». (Foto: Privat)

Etter oss var en gave å få skrive, utgi og ikke minst reise rundt med. Litteratur er et samlende fenomen i seg selv, men jeg oppdaget fort at en roman med temaet vennskap forsterket dette veldig, sier forfatter Gunn Marit Nisja selv når vi ber henne fortelle litt om boka.

Hun påpeker videre at det å ta opp igjen gamle vennskap, slik Ingrid gjør i boka, er å åpne seg for risiko og muligheten for skuffelse. Men at det også gir mulighet for glede, forsoning og en ny start.

Gunn Marit Nisja reiser selv mye rundt på biblioteker o.l. for å møte egne lesere, og er også aktiv i sosiale medier.

– Det aller fineste for meg er å få høre fra lesere at Etter oss inspirerte dem til å ta kontakt med venner som lenge hadde vært glemt. Tenk at bøker kan gjøre dette! Det gjør meg ydmyk og stolt på samme tid, sier Gunn Marit Nisja, som kommer med ny bok allerede i august.