Missy og kjærligheten: – En helhjertet hyllest til vennskapets kraft og nye sjanser

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerMissy og kjærligheten: – En helhjertet hyllest til vennskapets kraft og nye sjanser

Med varme og oppløftende «Missy og kjærligheten» havnet Beth Morrey på The Guardians liste over årets 10 beste romandebutanter.

Estimert lesetid 2min
Missy og kjærligheten viser oss at det aldri er for sent å lære en gammel hund nye triks. Og at det aldri er for sent å begynne å elske. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Beth Morrey ble inspirert til å skrive sin første roman mens hun trillet rundt på en barnevogn i parken under mammapermisjonen. Sakte, men sikkert, ble hun kjent med nærmiljøet sitt: en blanding av hundeeiere, joggere, naboer og familier. Kimen var sådd til Missy og kjærligheten, en roman om en kvinne som blir reddet av menneskene rundt seg – fremmede som til slutt blir hennes venner.

Da den utkom, gikk Missy og kjærligheten rett inn på Sunday Times bestselgerliste og sørget for at Beth Morrey havnet på The Guardians liste over årets 10 beste britiske og irske romandebutanter. Er du fan av for eksempel Emma Healey (Elizabeth er borte) eller Gail Honeyman (Eleanor Oliphant), passer denne ekstra godt for deg.

Kjøp Missy og kjærligheten som e-bok her

Hemmeligheter, vennskap og håp

Britiske Beth Morrey fikk et stort gjennombrudd med sin debutroman «Missy og kjærligheten» . (Foto: Gerrard Gethings)

I Missy og kjærligheten har verden forandret seg rundt Missy Carmichael. I en alder av 79 har hun ikke lenger kontakt med datteren sin. Sønnen hennes og det eneste barnebarnet bor på den andre siden av kloden, og hennes store kjærlighet har gått bort.

Hver dag tar Missy et lite glass sherry, skrubber kjøkkenet i det store, tomme huset og gjenopplever fortiden – men det er alle feiltrinnene og de mørke hemmelighetene som gjør seg mest gjeldende. Det siste hun forventer er at to fremmede og en hund skal bryte gjennom det harde skallet hennes og vise henne hvor mye kjærlighet hun fortsatt har å gi.

En helhjertet hyllest til vennskapets kraft og nye sjanser.

The Express