I mektige og hjertevarme «Min mors datter» står familien på spill

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerI mektige og hjertevarme «Min mors datter» står familien på spill

To mødre, to døtre, to familier endret for alltid. Irske Ann O’Laughlin skriver sterkt og troverdig om familiebånd, utholdenhet og medlidenhet.

Estimert lesetid 2min
Bokbilde av Min mors datter
Med Min mors datter stiller forfatter Ann O’Loughlin spørsmålet: Hvor langt kan man gå for å redde familien? (Foto: Åsmund Holien Mo)

Ann O’Loughlin er en av Irlands mestselgende forfattere. Nå er hun norgesaktuell med Min mors datter, en roman om det å måtte hente frem sin største evne til utholdenhet og medlidenhet. Forholdet mellom mødre og døtre står i sentrum, og forfatteren viser oss hvordan kvinner kan støtte hverandre i de tyngste stundene.

To kjempende mødre

Wicklow, Irland: Margo i Min mors datter har akkurat mistet sin ektemann Conor, og sørger dypt. Hun skjønner ikke hvordan hun og datteren Ella skal klare å leve videre uten ham. Så mottar hun et brev som snur opp ned på alt. Ikke bare har hun mistet sin mann, nå står hun også i fare for å miste datteren.

Ohio, USA: Cassie har gått gjennom et vondt og bittert ekteskapsbrudd. Hun er ensom og sårbar og sliter med å komme seg videre. Så forlanger eksmannen å få utført en DNA-test for å bevise at han faktisk er far til deres datter. Dermed må Cassie innse at hun risikerer at også datteren forsvinner ut av livet henne.

Så kommer noe til overflate som forbinder disse to kvinnene. Kan de begge redde både seg selv og døtrene?

Kjøp Min mors datter som e-bok her

Berører hjertene våre

Min mors datter berører tematikk som ligger nærmest hjertene våre, og får oss til å spørre oss selv: Hvor langt kan man gå for å redde familien? Hva ville vi gjort om vi var i Margo eller Cassies sko?

Irske Ann O’Loughlin er en anerkjent journalist, og har jobbet i Irish Independent, Evening Herald og Irish Examiner. Min mors datter er hennes fjerde bok på norsk, de andre tre er Kafeen på Roscarbury Hall, Dommerfruen og Minneteppet.