#Ellingpåtur – Vinneren av sommerens konkurranse er kåret

SkjønnlitteraturRomaner#Ellingpåtur – Vinneren av sommerens konkurranse er kåret

Mange har kost seg med Elling-boka «Ekko av en venn» i sommervarmen. Boka har vært sommerens mest solgte roman.

Estimert lesetid 2min
Mange har delt sine Elling-øyeblikk fra ferien under taggen #ellingpåtur i sommer. (Foto: Skjermdump)

Endelig ble det sommerferie, og vi kunne nyte en bok vi hadde satt på leselista. For manges del har dette vært Ekko av en venn. Lesere har tatt med #ellingpåtur på fjellet, på stranda, i hengekøya og til utlandet – kort sagt, Elling lar seg medbringe de aller fleste steder.

Gjennom våren og sommeren har stillferdige Elling igjen blitt en stor snakkis. Anmelderne var over seg av begeistring og trillet tre seksere og tre femmere da det etter 20 års opphold endelig kom en ny, femte bok.

Leserne løp til bokhandelen og kjøpte Ekko av en venn nesten fortere enn forlaget kunne trykke bøker. Aldri har en Ambjørnsen-roman solgt så fort ut av butikk. Ekko av en venn gikk rett til topps på bestselgerlistene, og allerede i juni kunne det telles fire opplag og et samlet opplag på hele 33 000 eksemplarer.

Fra #ellingpåtur-konkurransen på Instagram

I sommer har folk kunnet tagge Elling-bildet sitt med #ellingpåtur, og bli med i trekningen av en bokpakke til en verdi av kr. 1500,-. Vi har nå kåret Mariann Moe som vinner, hun har fått gavekort på bøker, gratulerer til henne!

Vinnerbildet i #ellingpåtur-konkurransen. (Foto: Mariann Moe).

Forhåpentlig blir det noen flere anledninger til å lese bok i hengekøya før høsten er her for fullt.