Om Eppendorf-notatene

SkjønnlitteraturOm Eppendorf-notatene
Estimert lesetid 2min
Portrett av Ingvar Ambjørnsen
(Foto: Tine Poppe)

Ingvar Ambjørnsen om Eppendorf-notatene: 

Eppendorf-notatene er ren fiksjon. Det vil si at alle sentrale skikkelser, samtaler og hendelser er oppdiktede. Den utgaven av Ingvar Ambjørnsen som dukker opp her, er imidlertid veldig tett på meg selv. Selve konseptet – tre nordmenn i dialog i bydelen Eppendorf, Hamburg – er også tett på virkeligheten. Jeg lever i en slik trekant. Men siden jeg verken skriver om vennene mine eller familien min, tar jeg det hele over i det fiktive. Verken Susi eller Konrad likner på noen i det virkelige liv. Men i den samme virkeligheten fører vi liknende samtaler som de som forekommer i denne bloggen.

Nå har jo jeg vært «blogger» siden mange, mange år før blogg-begrepet ble født. Med det mener jeg at jeg har vært fast aviskommentator i over tredve år. Jeg hadde formatet inne da internett kom. Akkurat i øyeblikket ligger den virksomheten helt nede, av grunner som jeg ikke skal komme inn på her. Så la meg heller snakke spesielt om Eppendorf-notatene. Dette er noe som har kommet og gått i bevisstheten min, (og på harddisken på Macen min) siden 2009. I mange forskjellige former. Tidvis har det vært Halvdan Skagge som har ført pennen, og tidvis har det vært meg.

Susi og Konrad har kommet og gått i mange ulike varianter. Noen ganger har jeg tenkt bok, og andre ganger har jeg tenkt nett. Nå tenker jeg nett og arkiv. Allerede nå har jeg en mengde «bonusspor» eller «ekstras», som av ulike grunner ikke kommer med i nettutgaven pga. format eller annet. Hva som skal skje med dette stoffet vet jeg ikke for øyeblikket. Et av disse bonussporene er faktisk en hel roman som jeg på sett og vis har seilt forbi. Den ligger der som en grunnstøtt oljetanker. Kanskje tar jeg med meg små grupper inn på befaring. Men det er klart: Først og fremst må vi se om det som nå blir lagt ut på nett er av interesse for noen. Jeg har ikke tenkt å plage forlaget med dette hvis vi ikke får noen følgere. Jeg kommer uansett til å fortsette, siden dette jo faktisk er min litterære dagbok og arkiv.

Bli gjerne medlem i gruppen Eppendorf-notatene på Facebook, for en hel del ekstramateriale.