Poesifesten er over, og jeg har sett Frode Grytten danse

LyrikkUkategorisertPoesifesten er over, og jeg har sett Frode Grytten danse
Estimert lesetid 2min
Poesifest_logo (2)

Poesifest ble en fantastisk suksess. Alle de svært forskjellig programmene hadde fulle hus, og akkurat når du trodde at det ikke var mulig å toppe dette, så kom et nytt høydepunkt. 

Her er en liten bildekavalkade fra Poesifest (beklager at iphonen eller jeg ikke alltid klarer å fokusere),og jeg må nesten begynne med et av mine personlige høydepunkt da Frode Grytten la inn noen høyst spesielle moves på scenen.

Gryttendans
Frode Grytten slapp seg løs i en «Sauda-dans», mens Pedro Carmona-Alvarez sang som en blanding av Lou Reed, Nico og Joe Strummer.
Gutta
Nils-Øivind Haagensen nyskrev «Gutta» til «Hvor er det blitt av alle chiksa». Her med Knut Reiersrud til venstre for seg og Tom Stalsberg og Pedro Carmona-Alvarez til høyre.
Marianne
«So long Marianne»: Marianne Ihlen – Aksel Jensens tidligere kone og Leonard Cohens kjæreste da han skrev sangen til henne, mente at Håvard Rem og hun var de som virkelig forsto Cohen best i Norge – og det tror jeg på. 78 år er hun. Ikke bare gamle rockegubber som holder seg godt.
Stuntepoetene
Stuntpoetene her ved Karin Moe, Thor Sørheim og Torgeir Rebelledo Pedersen er fortsatt klare for oppgjør med folk som forflater språket, for «uten poesi forstopper Norge!»
Fem fatale 1
FLAMMETIMEN: FEM FATALE Mange nye spennende navn med originale dikt. Her Ingrid Furre med maske og film.
Cornelius
«Poesiraptus» med årets poesi ved en av dem: Cornelius Jakkheln
Remene
Fantastisk show om Dylan og Cohen, der man fikk det nye begrepet: Noen liker sønnen og noen liker pappaen: Håvard og Simen Rem
Diktkammeret
Vilde Kjærsdalen ble Diktkammerets august-vinner og her leser hun, mens poesivert Tom Stalsberg digger i bakgrunnen.
Frode band
Frode Grytten Beat Band sang mange av mine «helter»: Springsteen, Talking Heads, Waterboys og The Clash.