Sesongavslutning: Livsmestring og ett år i dikt

I årets siste podcast-episode fra Boktips forteller Håvard Rem om årets diktsamling «Almanakk», og Kirsten Holtmon Resaland og Astrid Nylander Almaas snakker om «Helt ærlig».

Estimert lesetid 2min
Boktips podcast
Kirsten Holtmon Resaland er spesialist i klinisk barne- og ungdomspsykologi og Astrid Nylander Almaas er lege og bl.a. kjent fra NRK-programmet «Hva feiler det deg?». Håvard Rem er en av våre største poeter og artister.

Håvard Rem har i høst gitt ut sin første diktsamling på 9 år. I Almanakk har han laget et dikt til hver dag i året. Psykolog Kirsten Holtmon Resaland og lege Astrid Nylander Almaas snakker som en av årets kanskje viktigste bøker: Helt ærlig. Episoden ble tatt opp under Boktips LIVE 25. november.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Alle episodene i podcasten finner du her.

Ett dikt for hver dag i året

Håvard Rem er en av våre største poeter og artister. Han bokdebuterte allerede i 1977 med diktsamlingen Kall på heltene, og han har nå utgitt i alt tolv diktsamlinger. Som sangpoet har Rem mottatt blant annet Spellemannprisen for Årets låt og Tekstforfatterfondets Ærespris. 

Almanakk er Håvard Rems første diktsamling på åtte år. Han skriver med og uten rim, på bokmål og nynorsk, sangtekster og stev, kortdikt og lange ballader, blues og prosalyrikk. Mange av diktene er minnedikt om mennesker som har gått bort de siste årene, kjente og ukjente, fra Rolv Wesenlund til forfatterens mor. Terroren har fått sine dikt, høytidene også. Årets mange merkedager er markert med dikt, fra påske og jul til kvinnedagen og podagradagen.

Livsmestring for ungdom

Kirsten Holtmon Resaland er spesialist i klinisk barne- og ungdomspsykologi og Astrid Nylander Almaas er lege og bl.a. kjent fra NRK-programmet «Hva feiler det deg?». De snakker om Helt ærlig som de har skrevet sammen. 

Finnes det farlige tanker? Hva gjør deg til deg, og hva er dine beste egenskaper? Kan forelskelse forandre oss? Hva gjør du når en venn sliter? Hva er forskjellen på å være redd og ha angst? Hva kan du gjøre med baksnakking og drama?  I Helt ærlig får unge mennesker grundige svar på slike viktige spørsmål. Forfatterne gir ærlig og riktig informasjon om tanker og følelser, selvbilde og identitet, vennskap og krangling, psykiske lidelser, kropp, sex, kritisk tenkning og veldig mye annet ved det å leve.