Poesifest 2019: Dette er årets program

SkjønnlitteraturLyrikkPoesifest 2019: Dette er årets program

Tradisjonen tro inviterer Cappelen Damm og Flamme forlag til Poesifest – denne gang med et snev av julestemning. Få med deg festpoet Naja Marie Aidts samtale med Linn Ullmann, flere innen kremen av ny, norsk lyrikk og minikonsert med up and coming-artisten Pauline Östgård.

Estimert lesetid 2min
Plakat til "Poesifest 2019"
Velkommen til poetisk minifestival 6. desember! Poesifest 2019 setter deg i julestemning og gir deg overblikk over hva som skjer på lyrikkfronten.

Nå som nettene blir lange og sjela trenger litt mer lys, velger vi igjen å trekke fram og feire de villeste og veneste og vareste på det litterære gardstunet: poetene. 6. desember fra kl. 17 er du varmt velkommen til Poesifest 2019 i Cappelen Damm-huset i Akersgata 47/49.

Meld din interesse for Poesifest 2019 på Facebook.

Naja Marie Aidt årets festpoet

Programmet for Poesifest 2019 starter klokka 17 og vil vare i rundt tre timer. Du vil få dikt til høytiden og dikt til alle tider, fra flere av årets aktuelle poeter.

Årets festpoet er Naja Marie Aidt, en av Danmarks største samtidsforfattere. Hun er kanskje mest kjent her til lands for minneboken Har døden tatt noe fra deg så gi det tilbake, og aktuell på norsk denne høsten med diktsamlingen Poesibok. Den kom på dansk i 2008, samme året som Aidt ble tildelt Nordisk Råds Litteraturpris. Du treffer henne i samtale med Linn Ullmann, i tillegg til at hun også vil lese fra boka.

Ny, norsk poesi og julestemning

Fra sine bøker av året leser Morten Wintervold, Tine-Jarmila Sir og Martin Svedman.

Desember er som kjent adventstid, og i den anledning vil Sofia Knudsen Estifanos lese Linda Klakkens dikt Jeg venter, mens Alexander Fallo leser egne ventedikt.

Minikonsert med Pauline Östgård

Med jula like om hjørnet vil Kjersti Wøien Håland lese fra sin splitter nye julediktsamling Ikkje vekk dei vaksne, hvor også Pauline Östgård spiller sin vakre Annerledesjul og Pablo Neruda er julenisse.

Kvelden avsluttes med en samtale mellom festpoet Naja Marie Aidt og forfatter Linn Ullmann, etterfulgt av en minikonsert med nevnte Pauline Östgård. Hvor fint blir ikke det? Snøen vil kanskje ikke legge seg på bakken, men smelte i alle våre hjerter.

Velkommen!