Julegave-guiden 2019: Julegavetips til barn 0-3 år

BarnebøkerBarn 0-2 årJulegave-guiden 2019: Julegavetips til barn 0-3 år

Få ting slår bøker som gave til småbarna. De elsker å bla (og bla, og bla!), lete og koselese på fanget. Og om en barnebok ligger tilgjengelig, er det nesten garantert at den vil bli lest om og om igjen. Her får du 11 julegavetips om småbarnsbøker!

Estimert lesetid 4min
Kollasj for julegavetips barn 0-3
Bøker slår alltid an blant småbarna. Her finner du alle tipsene du trenger om du skal kjøpe julegaver til noen du kjenner mellom 0 og 3 år.

Blant de de 11 barnebøkene vi her har valgt å trekke frem som julegavetips, finner du populære karakterer som Tassen, Babblarna, Daniel Tiger og Karsten og Petra. I tillegg finner du bøker med ekte dyrelyder, hvor man kan klappe pelsen og lytte, og bøker som gir barna god hjelp til å bli kjent med egne følelser.

Tassen og pappas dag på biblioteket

Tassen er og blir en favoritt blant de yngste – bøkene om ham er noen av de mest populære barnebøkene gjennom tidene.

Som mange av de andre Tassen-bøkene har også Tassen på biblioteket solide papp-sider og store klaffer tilpasset små barnehender. Bli med Tassen og pappa på biblioteket, let bak klaffene etter Tassen som har gjemt seg og les og lær nye ord!

Morsom språktrening med Babblarna

Velkommen til Bablarnas verden! Her treffer du Babba, Bibbi, Bobbo og Dadda, Diddi og Doddo.

Barnebøkene om Babblarna er morsomme å bla i alene, men det er enda mer gøy å lese dem sammen. Pek, spør og snakk om Babblarnas Stampelang-Tut-Pling-sang i Stampelang med Babblarna!, og om alt Babblarna må ordne til det store bursdagsselskapet i Bursdag hos Babblarna.

Babblarne-serien er laget for å gi bedre språkutvikling hos barn, og bøkene blir aktivt brukt i mange barnehager rundt om i landet. Karakterene vekker nysgjerrighet og lyst til å lære. Når småbarn babler og leker, trener de aktivt på språklyder, språkmelodi og ulike ord. Når dere leser, får barnet en sentral rolle i bøkene, og de får gjette på hva som skal skje videre.

Molly – småbarnas favorittmus

Bli med Molly på en morsom dag på gården – det er så mye spennende å gjøre! I Molly på bondegården kan du være med å kjøre traktor, fore dyr, melke ku og plukke grønnsaker.

Bakerst i boka er det en «brett-ut-scene» av gården, og det følger med pappfigurer som barnet kan leke med. Dette er en solid bok i papp, med sterke, klare farger.

Gjør do-treningen til en lek med Daniel Tiger

Serien om Daniel Tiger har lenge vært en av de mest populære seriene for småbarna på NRK Super. Nå er det akkurat kommet to fine barnebøker, begge med håndtak, så barna kan lett ta dem med seg overalt.

Med Daniel Tiger Do-bok blir do-treningen til en morsom lek. Trykk på lydknappene, hør på spylelyden og syng do-sangen med Daniel Tiger. I Daniel Tiger – Jeg liker deg tas vi med til Daniel Tigers nabolag, hvor det er mye å oppdage. Boka har morsomme aktiviteter bak hver klaff, og barna kan øve seg på å lete og finne, telle og sammenligne.

Karsten og Petra for de minste

Kjenner du en liten en som akkurat har begynt, eller skal begynne, i barnehagen? Koselige og gjenkjennelige Karsten og Petra – Duestien barnehage, med sider i tykk og god papp, er fin å bla i for små hender. Vi blir med Karsten og Petra på mange av aktivitetene som skjer i en barnehage, og blir inkludert med spørsmål til historien.

Hjelp til å bli kjent med egne følelser

Hvordan kjennes det inni deg når pappa roser deg for å ha laget en fin tegning? Når storesøster tar yndlingsbamsen fra deg? Eller når du kan slappe av i mammas armkrok etter en lang dag i barnehagen?

Med «dobbelt-boka» Følelser kan barna lære å sette ord på følelsene sine, og slik få det bedre med seg selv. Les i den store boka om de ulike situasjonene Henrik opplever, og bla i den lille boka med ulike følelses-ord for å finne det riktige ordet for hvordan han føler seg.

I denne «dobbelt-bok»-serien finnes også Jeg kan si tusen takk, hvor barna kan lære mer om hvordan man bruker noen av de vanligste høflighetsfrasene.

Julegavetips til små dyrevenner

Hva sier reven? Og hva sier isbjørnungen? Klapp den myke pelsen, så hører du det!

I barnebøkene Dyr i skogen og Dyr i snøen kan barna se koselige bilder av dyrene, stryke på den myke pelsen deres og høre ekte dyrelyder. I denne bestselgende barnebokserien «Klapp pelsen og hør dyrelydene» finnes også tilgjengelig bøkene Kjæledyr og Husdyr.