Fagprat – den nye utfordreren til Pondus

SkjønnlitteraturFagprat – den nye utfordreren til Pondus

Tidligere var Flu Hartberg mest kjent i undergrunnsmiljøer, men nå får han stadig et bredere publikum, både i kultureliten og ellers.

Estimert lesetid 2min

De første Fagprat-stripene så dagens lys i Dagbladet for ti år siden. Da hørte Flu definitivt til i den ofte oversette, men svært innovative, undergrunnen. Siden har Fagprat — og streken til Flu — blitt en integrert del av avissidene. I Fagprat: Utenfor boksen er noen av Flu Hartbergs beste tegneseriestriper samlet, og i tillegg er det mye nytt stoff.

Fagprat: Utenfor boksen
Kjøp Fagprat på cappelendamm.no.

RØFF OG SATIRISK

Fagprat Utenfor boksen

Fagprat har blitt stadig mer populært. Som med Pondus er det mange som kan kjenne seg igjen i stripene. Samtidig er Flu Harberg gjerne litt røffere og mer satirisk i innholdet. Fagprat-universet er et godt sted å være. Galskapen er lindrende. Det er ikke dermed sagt at Fagprat er et snilt sted å være.

Det sies at de beste satirikerne gjør narr av alle, og slik er det også her. Det vil si: Alle kan stå i fare for å havne på en Fagprat-side, enten som tegnet versjon av seg selv, eller som et symbol på en eller annen tidstypisk tendens. Blikket er skarpt, og de fleste blir avkledd.

MINNER OM SEINFELD

Fagprat utenfor boksen

Fagprat har av og til en funksjon som kan minne om den Seinfeld hadde. Parallelluniverset til Flu Hartberg gjør at vårt eget, virkelige univers blir lettere å forstå. Man ender opp med å se seg selv og omgivelsene klarere.

Samtidig er det vanskelig å påstå at Fagprat har tilpasset seg. Tvert imot er det som om verden tilpasser seg Fagprat. Den blir mer sprø, mer uregjerlig. Heldigvis er Flu der, til å hjelpe oss til å forstå hvilke krefter som er i sving.