Knallkritikker til Knut Nærums og Karstein Volles framtidsfortelling «Likbilen»

Sci-fiSci-fiKnallkritikker til Knut Nærums og Karstein Volles framtidsfortelling «Likbilen»

– Det hele er gjennomført til topp stilkarakter, skriver Øyvind Holen i Dagens Næringsliv, og Nettavisen triller en femmer. Mørke, spennende og også humoristiske «Likbilen» imponerer anmelderne.

Estimert lesetid 2min

Den uvanlig vakkert illustrerte science fiction-tegneserien Likbilen ser ut til å fremkalle en «wow-følelse» hos alle som får den i hendene. Nå føyer anmelderne seg inn i rekka, og roser både Knut Nærums fortelling og Karstein Volles illustrasjoner.

Nederst i saken kan du bla i de første sidene av boka.

Fra «Likbilen», illustrasjon: Karstein Volle

Drøy løsning på umettelig energibehov

Sammen har de to skapt et mørkt, intrikat og medrivende univers som i god Knut Nærum-stil heller ikke er fritt for humor.

I Likbilen befinner vi oss i år 81 Ny tid. Menneskene har reist nye byer. Høyest av dem er Utropolis – et sted med mange mennesker, lite plass og et umettelig energibehov. Hvor kommer energien fra? Hvor blir de døde av? Mens maktpersoner holder befolkningen for narr, bestemmer noen seg for å søke svar.

Om skaperne av "Likbilen"

Knut Nærum (f. 1961) har skrevet en håndfull tøysete spenningsromaner, en rekke barnebøker og en selvhjelpsbok som ikke hjalp i det hele tatt.

Karstein Volle (f.1974) er tegneserieskaper, illustratør og musiker. Han har utgitt ti tegneseriebøker og er kjent for «Fakta fra Verden», som gikk i Dagbladet, Aftenposten og en rekke andre steder.

Fra «Likbilen», illustrasjon: Karstein Volle

– Gjennomført til topp stilkarakter

«Nærum og Volle har samarbeidet før og de kan faget. Dette er nok en bok man blir fascinert av […] Etter to gangers gjennomlesing er rådet: Sjekk den ut!» Dette skriver Nettavisens Jan Øyvind Helgesen under overskriften «Fra lik til bensin», og gir terningkast 5.

«Et syvmilssteg i riktig retning for norske science fiction-tegneserier. Måtte det bli mye mer av dette – både fra Nærums og Volles hender og andres.», skriver Aksel Kielland i Morgenbladet, mens Øyvind Holen i Dagens Næringsliv mener at «Det hele er gjennomført til topp stilkarakter. Volles tegninger er nesten verdt inngangsbilletten alene.».

Måtte det bli mye mer av dette.

Aksel Kielland, Morgenbladet
Fra «Likbilen», illustrasjon: Karstein Volle

Tegneserienettstedet empirix.no‘s Roy Søbstad er også positive og påpeker at «Science fiction-elementene, den i nesten overkant mørke humoren og de forsøksvis overraskende tvistene gjør det naturlig å sammenligne Likbilen med den britiske tv-serien Black Mirror. […] Visuelt er tegneserien dessuten langt mer spennende enn tv-serien noen gang har vært.»

Her kan du bla i boka!

Fra «Likbilen», illustrasjon: Karstein Volle