Boktips: En podcast for bokelskere

I podcasten Boktips får du nye forfatterintervjuer hver tirsdag og fredag. Hør alle episodene her!

Portrett av Ingvar Ambjørnsen
Ingvar Ambjørnsen er første gjest ut i Boktips’ podcast.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Episode 13: I denne nye episoden av Boktips som podcast forteller Hans Olav Lahlum om sin store biografi Reiulf Steen. Historien, triumfene og tragediene. I tillegg forteller han om de bøkene som var med å forme hans forfatterskap.

Episode 12: Fredrik Backman forteller om sin nye bok Folk med angst, om hvorfor han ikke skriver om «vanlige folk», og om bøkene som har påvirket ham.

Episode 11: Tid for mestermøte! Ingvar Ambjørnsen og Lars Saabye Christensen mimrer om sin felles fortid som gatepoeter, og innrømmer at de nok ikke har skrevet sine siste bøker. Kanskje kommer det noe allerede til våren…

Episode 10: Gro Dahle er en av våre mest folkekjære lyrikere, og er ute med en ny diktsamling i høst. Knut Ødegård har i mange tiår vært av våre beste poeter, men i høst har han debutert som romanforfatter. Mens den nesten 50 år yngre Kjersti Halvorsen har debutert på ordentlig med roman i høst.

Opptaket ble gjort på Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset.

Episode 9: Hvilke bøker har formet Roy Jacobsen som forfatter? Og hvordan fant han og kona fram til den utrolige historien om Fritz Dörries, som ble utgangspunktet for romanen Mannen som elsket Sibir?

Episode 8: Helsesista har gått fra Snapchat til bok, Tor Bomann-Larsen har ferdigstilt sin enorme kongebiografi Haakon & Maud, og Marte Spurkland har fullført runeforskerfarens livsverk. Hør dem i samtale på scenen under Boktips LIVE 22. nombember.

Episode 7: Journalist og forfatter Marte Spurkland har fått strålende mottakelse for boka Pappas runer, som hun skrev med og om sin egen far i tiden før han døde av kreft. I denne episoden av Boktips prater hun med psykolog Peder Kjøs om det dramatiske arbeidet med boka. Samtalen er et opptak fra lanseringen av Pappas runer.

Episode 6: I denne episoden av Boktips-podcasten ble tatt opp på Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset 1. november. Her forteller Finn Skårderud om Viktor Frankl og hans bok Livet er mening, som er en del av det nye kulturbiblioteket som heter Livets bibliotek.

I tillegg forteller Bernhard Mohr som både er forfatter og forlagsredaktør i Cappelen Damm om en av sine favoritt-romaner: Tvillingenes dagbok av Agota Kristof.

Episode 5: Lars Saabye Christensen har fullført Byens spor-trilogien. Men har han skrevet sin siste bok? Hør forfatteren fortelle om Skyggeboken, virkelighetslitteraturen og hvorfor han kom tilbake til Beatles-guttene i dette opptaket fra Boktips LIVE 1. november.

Episode 4: Kjetil Østli forteller hvordan det var å skrive biografi sammen med Lars Monsen, Torgrim Eggen intervjues om sin nye, kritikerroste Axel Jensen-biografi, og Vegard Tenold Aase snakker om de ekstreme nasjonalistiske miljøene i USA. (Episoden er et opptak fra arrangementet Boktips LIVE.)

Episode 3: Ketil Bjørnstad forteller om bøkene som formet ham, diskuterer forfatteretikk og avslører hvilken nordmann han synes egentlig burde få Nobelprisen.

Episode 2: Hans Olav Lahlum, Gard Sveen og Torkil Damhaug samtaler om høstens nye krimbøker. (Samtalen er tatt opp under Boktips LIVE 27. september.)

Episode 1: Knut Gørvell besøker Ingvar Ambjørnsen i Hamburg.

Boktips er podcasten for deg som elsker bøker. Norges mest spennende forfattere forteller om bøkene de skriver og bøkene de leser, bøker som har formet dem og bøker alle burde lese. Programleder er Knut Gørvell. Utgis av Cappelen Damm Forlag.