Ukens krimtips: Sofie Sarenbrant «Visning»

KrimbøkerUkens krimtips: Sofie Sarenbrant «Visning»
Estimert lesetid 3min

Er du av den mørkredde typen? Hender det at du tar en titt under sengen eller bak gardinen før kryper i seng? Da bør du ikke lese Visning av Sofie Sarenbrant – Sveriges mestselgende krim i 2015.

Sofie Sarenbrant er den nye store kvinnelige krimforfatteren i Sverige. Visning kom i pocket i Sverige i 2016 og ble den mestselgende krimromanen i Sverige i fjor.

Sofie Sarenbrants "Visning" var Sveriges mestselgende krim 2016.
Sofie Sarenbrants «Visning» var Sveriges mestselgende krim 2016.

Sarenbrant har allerede solgt over en million bøker i Sverige, og er nå klar for å overta hegemoniet fra Camilla Läckberg og Viveca Sten.

Hva slags mennesker kommer på visning?


Det var en ubehagelig episode fra en bolig-visning som ga henne ideen til Visning. Her står meglermiljøet og presset i boligmarkedet i Stockholm i fokus for krimgåten, hvor familier som skal ha visning, rammes av grufulle drap. I stedet for å være bekymret for at det ikke skal komme folk på visningen din, bør du lure på om alle menneskene som fant veien inn i hjemmet ditt, kommer seg ut igjen …

Handlingen i Visning

Visning


Morgenen etter at familien Göransson har visning i idylliske Bromma i Stockholm, finner den seks år gamle Astrid pappaen sin brutalt drept i gjesterommet. Ingenting tyder på innbrudd, og drapsvåpenet er en av familiens egne kjøkkenkniver. Kan noen ha gjemt seg i huset etter visningen? Det eneste som kan tyde på det, er at Astrid påstår at en fremmed klappet henne på kinnet i løpet av natten. Kriminalinspektør Emma Sköld får saken. Hun tror at den avdødes kone kan stå bak drapet, og flere avsløringen forsterker mistankene hennes. Men da flere drap rammer familier som har visning i det ellers fredelige boligområdet, snus alle teorier på hodet. Hva er det egentlig som foregår? Og hva er koblingen mellom ofrene?

Kritikersuksess i Sverige


Det er ikke bare leserne som har blitt overbevist av Sarnebrants krim, også anmelderne er heftig begeistret. Her er tre av dem:

«Som alltid med Sarenbrant blir jeg sittende pal og lese til jeg er ferdig.» Ebba von Sydow

«Det er få som kan skildre vår overfladiske samtid bedre.» Dagens Nyheter

«Et grøssende skummelt plot. Lettlest og underholdende!» Allas

«Å være redd er en gave»


Sarenbrant virkelighetsnære og urbane historier vil garantert vil fenge mange lesere. Her er det høyt tempo og driv, og språket er presist og virkningsfullt. Forfatteren bor i Bromma i Stockholm der arbeider hun som både forfatter, journalist og fotograf. Hun har uttalt at for henne er det å være redd en gave, og krimbøkene hennes tar utgangspunkt i det hun selv frykter mest.

Sofie Sarenbrant har en gave til deg, og det er Visning – en krim som får deg til å tenke nytt på boligvisninger.