Tom Egeland blir årets festivalforfatter på Krimfestivalen 2020

KrimbøkerTom Egeland blir årets festivalforfatter på Krimfestivalen 2020

Krimfestivalen har valgt Tom Egeland til den ærefulle oppgaven å være festivalforfatter på Krimfestivalen 2020.

Estimert lesetid 1min
Portrett av Tom Egeland, festivalforfatter på Krimfestivalen 2020
Tom Egeland får det ærefulle oppdraget å være festivalforfatter på Krimfestivalen 2020. (Foto: Maja Hattvang)

Krimfestivalen 2020 arrangeres fra 5. til 7. mars i Cappelen Damm-huset og på Centralteatret. Hvert år utnevner festivalen en forfatter til å være festivalforfatter. Nå avslører festivalsjef Knut Gørvell at Tom Egeland får det ærefulle oppdraget i 2020.

«Det var et naturlig valg,» forteller Gørvell. «Tom Egeland er uten tvil en av Norges ledende krimforfattere og samtidig en av krimlitteraturens beste ambassadører.»

Eksklusiv klubb med sju festivalforfattere

I 2013 begynte Krimfestivalen tradisjonen med å velge ut en forfatter som skulle ha spesielt fokus som festivalforfatter. Tom Egeland blir sjuende forfatter i en stjernerekke av tidligere festivalforfattere: Karin Fossum, Gunnar Staalesen, Jo Nesbø, Jørn Lier Horst, Unni Lindell og Torkil Damhaug.

Prisbelønnet 60-åring

Tom Egeland var tidligere journalist, men har i en årrekke vært fulltids forfatter. Han er i år aktuell med trikkethrilleren Falken og er mest kjent for bøkene med arkeologen Bjørn Beltø. De er oversatt til ikke mindre enn 24. språk. Egeland har mottatt en rekke litterære priser – blant annet Rivertonprisen og Riksmålsprisen. Han har også blitt tildelt ARKs barnebokpris for ungdomsromanen Katakombens hemmelighet.