Lars Keplers krimklassiker i nyskrevet og bedre utgave

KrimbøkerThrillerLars Keplers krimklassiker i nyskrevet og bedre utgave

«Hypnotisøren» er en av Nordens mest solgte krimromaner gjennom tidene. Nå har Lars Kepler skrevet den om for å gjøre den til en enda mer fullkommen thriller.

Estimert lesetid 3min
Omslag for Keplers Hypnotisøren Black Edition
Ingen visste hvem de var. paret med thrillersensasjonen «Hypnotisøren». Nå har de løftet sin første thriller til et nytt nivå. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Det var et enormt oppstyr på bokmessen i London for snart 11 år siden. En svensk thriller var snakkisen, og forlag fra hele verdenen sloss om den. Det spesielle var at boken, Hypnotisøren, var skrevet under et psevdonym: Lars Kepler.

Ingen, selv ikke det svenske forlaget, visste hvem forfatteren var.

Siden debutromanen Hypnotisøren kom ut i Norge for ti år siden, har Kepler solgt over 1,3 millioner bøker i Norge.

Boken ble solgt til 30 land på svært kort tid, og spekulasjonene om hvem som stod bak Hypnotisøren gikk vilt for seg. Noen av de heteste tipsene var at det måtte være Henning Mankell eller Jan Gouillou.

Avslørt av Aftonbladet

Først noen måneder senere avslørte Aftonbladet hvem som sto bak pseudonymet. Et relativt ukjent forfatterpar, nemlig Alexandra og Alexander Ahndoril.

Siden den gang har Kepler-eventyret bare fortsatt, og det er nå solgt over 14 millioner bøker på verdensbasis.

I forbindelse med at 10-årsjubileet for Hypnotisøren leste ekteparet Ahndoril boken på nytt. Til tross for at boken hadde høstet gode kritikker da den kom, følte de at de hadde utviklet forfatterskapet videre. De begynte å skrive om visse partier, og endte fort opp med å skrive om hele boken på nytt.

Black Edition

På spørsmål om hvorfor de nå gir ut Hypnotisøren Black Edition svarte de:

– Vi mente at den kunne gjøres bedre, siden Lars Keplers stil og fortellerteknikk har utviklet seg så mye siden debuten. Derfor bestemte vi oss for å skrive om Hypnotisøren slik at den gjenspeiler hva Lars Kepler er i dag. Vi ønsket å gjøre den til en enda mer komplett thriller.

– Vi har skrevet oss gjennom romanen fra begynnelse til slutt, dialoger er skrevet om og helt nye scener er lagt til. Kapitlene er kortere, tempoet er raskere og Joona Linna har en mer fremtredende rolle. Vi håper at dette vil glede gamle og nye lesere!

Den første boken med Joona Linna

Handlingen i Hypnotisøren begynner svært dramatisk: Med kort tids mellomrom blir en far, hans kone og datter funnet brutalt myrdet på to ulike åsteder. Sønnen er så vidt i live. Noen har åpenbart ønsket å utslette hele familien.

Da politimannen Jonna Linna innser at det finnes enda et gjenlevende familiemedlem, en søster, forstår han viktigheten av å finne henne før morderen gjør det. For å kunne avhøre sønnen tar Joona Linna kontakt med legen Erik Maria Bark. Han overtales til å hypnotisere gutten. Dermed bryter Bark et gammelt løfte om aldri mer å praktisere hypnose, og en skremmende kjede av hendelser settes i gang.

Romanen står seg svært godt, også 10 år etter at den først kom ut. Har du ikke lest den tidligere, er dette en god anledning. Hvis du tør.