Lahlums «Avklaringene»: Var den stille familiefaren egentlig en drapsmann?

KrimbøkerHistorisk krimLahlums «Avklaringene»: Var den stille familiefaren egentlig en drapsmann?

Ukas krimtips er Hans Olav Lahlums «Avklaringene». Her må K2 og Patricia jakte på spor i fortiden. Hvem var egentlig den snille familiefaren? En iskald drapsmann?

Estimert lesetid 2min
Lahlums Avklaringene
Hans Olav Lahlums krim Avklaringene er ute i pocket nå. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Hans Olav Lahlum trenger ingen introduksjon, de aller fleste av oss kjenner han godt både som historiker og forfatter. I 2010 ga han ut sin første skjønnlitterære bok, en klassisk krimroman med tittelen Menneskefluene.

Det ble starten på den populære krimserien om etterforskerparet K2 og Patricia, en serie som har blitt oversatt og solgt til flere land. Nå er originale Avklaringene ute i pocket.

Hva skjedde den skjebnesvangre dagen i 1986?

Denne gangen har han skrevet en original historie om et far-sønn-forhold, men det er også en tankevekkende psykologisk krim om behovet for å få svar på store spørsmål om livet sitt.

Året er 2012 og vi møter Vegard, en 22 år gammel gutt som studerer idéhistorie. En dag får han en nedslående beskjed; faren hans har vært i en trafikkulykke og ligger for døden på Hamar sykehus. Bilisten som var involvert er forsvunnet, og omstendighetene uklare. Vegard er enebarn og har ingen å støtte seg på.

Familiefaren, en drapsmann?

25 år tilbake i tid ligger et gammelt krimmysterium som aldri hadde blitt snakket om hjemme. Og et sentralt spørsmål som aldri ble tatt opp: hvem var det som drepte farens kjæreste på en hyttetur den sjebnesvangre dagen i 1986?

Tragedien på hytta har også preget livet til de rundt drapsofferet. Etterhvert blir Vegards niese hans følgesvenn på jakt etter avklaringen.

Her får du oversikt over hele serien med K2 og Patricia.