«Noen bare har det, og C.J. Tudor har det i massevis»

Britisk krimBritisk krim«Noen bare har det, og C.J. Tudor har det i massevis»

Med sin nye thriller «De andre» tar den britiske krimforfatteren C.J. Tudor leseren med på en nervepirrende og herlig skremmende flukt – ikke uten overraskelser.

Estimert lesetid 3min
Foto av boka "De andre"
Tudors bøker er sånne som får deg til å ligge våken og lese videre langt etter leggetid. Det gjør du garantert med denne nye thrilleren også. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Det har ikke manglet på lovord om C.J. Tudors nye roman De andre. Blant fansen er Alex Michaelides, som tok Norge storm med Den tause pasienten i fjor. «Når du tror du har funnet ut av det, ligger C.J. Tudor alltid noen skritt foran,» slår krimkollegaen fast.

Mange kjenner C.J. Tudor fra bøker som Krittmannen og Gullungen, som begge ble kritikerroste. Da Krittmannen utkom i 2018 ble Tudor omtalt som en ny, original krimforfatter som skriver selvsikkert og har evnen til å trollbinde leserne fra første til siste side.

En flukt for å overleve

I De andre sender Tudor leseren på en nervepirrende flukt. Gabe kjører hjemover når han blir liggende bak en rusten gammel bil. Så oppdager han et lite ansikt i bakvinduet. Munnen mimer ordet pappa. Det er hans fem år gamle datter, Izzy. Etter dette ser han henne aldri igjen.

Han fortsetter å kjøre ned motorveien dag og natt i åresvis etterpå. På leting etter bilen som forsvant med datteren. Og selv om alle mener hun nå antagelig er død, nekter han å gi opp håpet.

Fran og datteren hennes, Alice, kjører også på motorveien. Men de leter ikke etter Izzy, de er selv på flukt. På flukt fra de samme gjerningsmennene. For Fran vet hva som skjedde med Izzy. Hun kjenner sannheten, og vet også hva bakmennene vil gjøre med henne og Alice om de finner dem.

Herlig skummel

Alex Michaelides beskriver De andre som «enormt underholdende og herlig skummel.» Han kaller Tudor «en briljant historieforteller,» og får støtte av magasinet Woman & Home, som oppsummerer De andre slik: «en intens roman som virkelig fanger essensen i hva det betyr å elske og sørge. Fascinerende, dramatisk og hjerteskjærende.»

«En fars desperate søken etter sin forsvunne datter danner hjertet av denne komplekse thrilleren, som er full av tap, lengsel og hevn. Innslag av det overnaturlige tilfører en ekstra dimensjon», skrev Sunday Mirror om boka.

Andre forfatterkollegaer hyller også Tudors bøker:

«C.J. Tudor er fantastisk. Jeg kan nesten ikke vente på hennes neste trekk», sier Harlan Coben om henne, mens Lee Child istemmer at «noen bare har det, og C.J. Tudor har det i massevis.»

Så da er det bare å la nattbordslampa stå på – og blir med på en uhyggelig, men herlig skummel bokreise.

Her finner du alle C.J. Tudors bøker som er utgitt på norsk.